Usedne Petter Solberg do Citroënu DS3 WRC?

Josef Janoušek, 13. září 2010, 17:57 Google+

Nechybělo mnoho a Petter Solberg se při rally Japan mohl opět po pěti letech radovat z vítězství v soutěži MS. Nestalo se, skončil na druhém místě za což tak trochu mohly technické problémy v průběhu třetí etapy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Mistr světa z roku 2003 má do konce letošní sezóny již jen tři  možnosti na reparát a pokus o vítězství v soutěži MS. Ale čím dál tím častěji se na přetřes dostává otázka, s čím sympatický Nor pojede v příští sezoně? Podle informací kolujících zahraničními médii by Citroën měl  mít pro start nadcházející sezony připraveny čtyři speciály Citroën DS3 WRC. Kdo se tedy dostane do cocpitu nové zbraně francouzské automobilky? Petter Solberg má velkou šanci, má za sebou podporu  silného partnera v podobě norského dovozce vozů Citroën.

Petter Solberg vytvořil speciální web http://citroen-solberg.no, který je věnován informacím ze světa rally a je na něm možno shlédnou videa s Petterem za volantem Citroënu  a na popularitě francouzské značky je to v severské zemi znát. Od té doby co jezdí Solberg z Citroënem se v Norsku zvýšil prodej těchto automobilů o 67 procent. Přesto není na tomto faktu zase nic tak zvláštního, v roce 2003, kdy se stal Mistrem světa se Subaru tak se prodej japonských automobilů  zvýšil o 40 procent.

“Do jaké míry ovlivní naše spolupráce to, s jakým vozem pojede Petter v nadcházející sezoně, je těžké posoudit. Jedno je ale jasné, Petter je znám svým skvělým přístupem k lidem a proto s ním chceme ve spolupráci pokračovat i v nadcházející sezoně,” řekl šéf marketingu Citroën Norge.

Vytisknout

Diskuze: Usedne Petter Solberg do Citroënu DS3 WRC?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally příbram

V Příbrami se rozhodne o titulech

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud