Nejlevnější auta v Česku? Pozor na to, jak skutečně vypadají

AutoRoad.cz, 25. května 2017, 16:34 Google+

Ať chcete nebo ne, peníze hrají při koupi nového auta u mnoha zájemců klíčovou roli. I proto se jednotlivé automobilky předhánějí v nabídkách akčního financování nebo extra výbavy za zvýhodněnou cenu. Situace přesto není taková, jako třeba před třemi čtyřmi lety, kdy nejlevnější model v Česku, Renault Thalia, začínal na 140 tisících korunách. A která auta jsou dnes nejlevnější? To se dozvíte v našem přehledu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nejlevnější auta v České republice.

Nejlevnější auta v České republice. | foto: Koláž: AutoRoad.cz

Sdílejte článek

10. Škoda Citigo 3D 1.0 MPI Active - 197 200 korun

Český zástupce koncernového trojlístku, známého jako New Small Family, je zároveň také zástupcem nejlevnějším. Jako jediný se totiž dokáže dostat pod dvou set tisícovou hranici, i když jen ve třídveřovém provedení a s litrovým tříválcem o výkonu 60 koní v kombinaci s manuálním pětikvaltem. Jenomže je tu jeden háček, o dva tisíce dražší (pravda, pouze při využití značkového financování) provedení Fresh nabídne nejen bohatší výbavu, ale také tříválcový litr o výkonu 75 koní. A to je potom těžké rozhodování…

Z výbavy: 4x airbag, příprava pro rádio, 2x repro, nárazníky v barvě vozu, ocelová kola

Příplatky: klimatizace - 16 200 korun, rádio s CD a MP3 - 5200 korun, elektrické ovládání oken a centrální zamykání s dálkovým ovládáním - 8600 korun

img-responsive

Škoda Citigo 3D 1.0 MPI Active | foto: Škoda Auto

9. Nissan Note 1.2 Visia - 196 900 korun (s financováním)

Japonský samuraj rozhodně není tak populární, jako jeho předchůdce, proto se Nissan snaží podpořit jeho prodeje zajímavou cenou. Ta podle akčního ceníku startuje na 226 900 korunách, pokud ale využijete značkové financování, ušetříte dalších 30 tisíc. Pod kapotou najdeme zážehovou dvanáctistovku o výkonu 80 koní v kombinaci s pětistupňovou manuální převodovkou. V našem výběru patří Note s rozvorem o délce 2600 milimetrů k největším a díky posuvným zadním sedadlům také k nejpraktičtějším.

Z výbavy: 6x airbag, tempomat, elektrická přední okna a zrcátka, centrální zamykání s dálkovým ovládáním

Příplatky: rádio s CD a 4x repro + manuální klimatizace - 27 000 korun

img-responsive

Nissan Note 1.2 Visia | foto: Nissan

8. Dacia Logan MCV 1.2 16V Access - 194 900 korun

Jediné kombi v našem výběru je na rozdíl od svého předchůdce standardně pouze pětimístné, nenabízí také dvoukřídlé zadní dveře. Za to disponuje zavazadelníkem o objemu 573 litrů, což je hodnota téměř na úrovni Octavie Combi. Oproti ní však pod kapotou najdeme pouze zážehovou dvanáctistovku o výkonu 73 koní v kombinaci s manuální pětistupňovou převodovkou. Na druhou stranu základní cenou je MCV o více než 150 tisíc korun níže.

Z výbavy: 4x airbag, Isofix, nárazníky v barvě karosérie, střešní ližiny, ocelová kola

Příplatky: rezerva - 1800 korun, rádio + klimatizace - nelze

img-responsive

Dacia Logan MCV 1.2 16V Access | foto: Dacia

6-7. Renault Twingo 1.0 SCe Life - 189 900 korun (s financováním)

Nízká cena pětidveřového francouzského hatchbacku s motorem vzadu a pohonem zadních kol je podmíněna hned několika faktory. Za prvé, bonusem 10 tisíc korun při výkupu starého vozu a za druhé bonusem 15 tisíc korun při využití značkového financování. Bez nich se cena dostává na 214 900 korun, což je mimo rámec těch nejdostupnějších vozů. K pohonu Twinga slouží atmosférický litrový tříválec o výkonu 70 koní v kombinaci s manuálním pětikvaltem. A tato kombinace stačí maximálně, stejně jako u Citiga, do městského provozu.

Z výbavy: 6x airbag, asistent rozjezdu do kopce, příprava pro rádio, LED denní svícení, centrální zamykání s dálkovým ovládáním

Příplatky: manuální klimatizace - 10 000 korun, rádio s MP3 - 7000 korun, elektrická okna - 3000 korun

img-responsive

Renault Twingo 1.0 SCe Life | foto: Renault

6-7. Renault Clio 1.2 16V Life – 189 900 korun (s financováním)

I v případě 4062 milimetrů dlouhého Clia platí, že nízká cena je podmíněna několika bonusy. Tím prvním je sleva 10 tisíc za výkup starého vozu, dalších 30 tisíc potom získáte v případě využití značkového financování. Bez nich je cena 229 900 korun a to je nad rámec tohoto přehledu. Pod kapotou najdeme jediný atmosférický motor v celé paletě Clia, a to zážehovou dvanáctistovku o výkonu 75 koní v kombinaci s manuální pětistupňovou převodovkou. Na žádné závody to nebude, ale běžné úkony se dají zvládnou se ctí.

Z výbavy: 6x airbag, tempomat, asistent rozjezdu do kopce, elektrická přední okna, výškově stavitelné sedadlo řidiče, LED denní svícení

Příplatky: manuální klimatizace - 20 000 korun, rádio s MP3 - 5000 korun

img-responsive

Renault Clio 1.2 16V Life | foto: Renault

5. Dacia Sandero 1.2 16V Ambiance - 184 900 korun

Rumunský konkurent Škody Fabia s 320litrovým kufrem se, podobně jako Logan s karosérií sedan, dostal do našeho přehledu hned ve dvou verzích. Ta dražší má pod kapotou zážehovou dvanáctistovku o výkonu 73 koní v kombinaci s manuálním pětikvaltem. Její výbava je logicky bohatší než u níže postaveného provedení, pořád si ale sebou táhne pověst „toho laciného auta.“ To je konec konců problém všech modelů rumunské automobilky. Buď jak buď, Sandero kroutí na trhu již čtvrtou sezonu a v nejbližší době se tedy dá očekávat modernizace.

Z výbavy: 4x airbag, Isofix, elektrická přední okna, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, nárazníky v barvě karosérie

Příplatky: rádio s CD a MP3 + manuální klimatizace - 20 000 korun, mlhovky - 3500 korun

img-responsive

Dacia Sandero 1.2 16V Ambiance | foto: Dacia

4. Dacia Logan 1.2 16V Ambiance - 179 900 korun

To, co bylo řečeno jen o kousek výše v případě Sandera, platí i u Loganu se stejnou výbavou a zážehovou dvanáctistovkou o výkonu 73 koní s manuální pětistupňovou převodovkou. Vyšší výbava Ambiance znamená nejen o něco málo více prvků, ale také přístup k příplatkovým položkám, které základní provedení Access nenabízí. Stejně jako Sandero, i Logan je na trhu čtvrtý rok, dá se tedy očekávat minimálně dílčí omlazení.

Z výbavy: 4x airbag, Isofix, manuální klimatizace, elektrická přední okna, centrální zamykání s dálkovým ovládáním

Příplatky: rádio s CD a MP3 - 20 000 korun, mlhovky - 3500 korun

img-responsive

Dacia Logan 1.2 16V Ambiance | foto: Dacia

3. Dacia Sandero 1.2 16V Access - 174 900 korun

Nejlevnější Sandero je určeno především těm, kteří hledají velice jednoduchý dopravní prostředek k nenáročné přepravě z bodu A do bodu B. Na rozdíl od Loganu MCV ve stejné verzi totiž Sandero postrádá dokonce lakované nárazníky. Také zbytek výbavy není kdovíjak bohatý, obsahuje vlastně jen to, co nařizují evropské předpisy v oblasti bezpečnosti. Pod kapotou je opět zážehová dvanáctistovka o výkonu 73 koní s manuální pětistupňovou převodovkou.

Z výbavy: 4x airbag, Isofix, ocelová kola

Příplatky: rezerva - 1800 korun, rádio + klimatizace - nelze

img-responsive

Dacia Sandero 1.2 16V Access | foto: Dacia

2. Dacia Logan 1.2 16V Access - 169 900 korun

Nepočítaje akční slevy při financování, je Logan ve výbavě Access nejlevnějším novým automobilem v zemi. Dacia by pak zároveň obsadila v této disciplíně první čtyři místa. Překvapení to není, přece jen se Rumuni jako výrobci levných aut profilují od samého vzniku novodobé Dacie. Ten je spojen se vstupem Renaultu, který postupně celou automobilku převzal. Předchůdce dnešního sedanu s kufrem o objemu 510 litrů a rozvorem 2634 milimetrů byl dokonce první Dacii, vyrobenou pod taktovkou Francouzů. A dlouhá léta zaujímal roli nejlevnějšího nebo jednoho z nejlevnějších aut v zemi.

Z výbavy: 4x airbag, Isofix, ocelová kola

Příplatky: rezerva - 1800 korun, rádio + klimatizace – nelze

img-responsive

Dacia Logan 1.2 16V Access | foto: Dacia

1. Nissan Micra 1.2 Visia - 164 900 korun (s financováním)

Na první místo se poněkud překvapivě dostal japonský pětidveřový hatchback s délkou jen 3825 milimetrů. Podobně jako v případě Notu je to ale díky třicetitisícovému bonusu, který platí při využití značkového financování. Na rozdíl od něj by se ale do našeho přehledu dostala Micra i bez něj. Pod kapotou tepe zážehová dvanáctistovka o výkonu 80 koní s pětistupňovou manuální převodovkou. Na trhu ale tento vůz vydrží nejspíše jen do konce roku, už v Paříži totiž Japonci plánují odhalit nástupce. A ten bude jistě o něco dražší.

Z výbavy: 6x airbag, Isofix, elektrická přední okna a zrcátka, centrální zamykání s dálkovým ovládáním

Příplatky: mimo metalízy nebo perleťové barvy nelze

img-responsive

Nissan Micra 1.2 Visia | foto: Nissan

Do našeho přehledu se nedostala ještě trojice Citroën C1 1.0 VTi Live za 154 900 korun při využití značkového financování, Citroën C3 1.0 PureTech Attraction za 189 900 korun při využití financování a Ford Ka 1.2 Duratec Trend za 186 990 korun. Všechny tyto nabídky totiž platí na skladové vozy, nemůžete tedy sáhnout po žádné volitelné výbavě nebo zvolit odlišný lak karosérie.

Vytisknout

Diskuze: Nejlevnější auta v Česku? Pozor na to, jak skutečně vypadají

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Střešní box Thule

Dochází vám místo v kufru? Vyzkoušejte střešní box

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud