Vrátnému prostřelil kámen hadici od chlazení ...

Vojtěch Svoboda, 5. ledna 2016, 16:21 Google+

... šéf týmu Bonver Dakar Project přesto dokončil etapu a obsadil patnácté místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Dakar

Rally Dakar | foto: Lusk, Petr

Sdílejte článek

Tomáš Vrátný se v druhém měřeném úseku Rallye Dakar 2016 potýkal s technickými problémy. Kámen mu prostřelil hadici od chlazení motoru, a tak šéf týmu Bonver Dakar Project musel zvolnit tempo, aby svůj kamion Tatra nepoškodil a dokončil etapu. V té obsadil patnácté místo.

Etapa vedoucí z Villa Carlos Paz do Termas De Rio Hondo byla pro posádky kamionů premiérovou rychlostní zkouškou na Rallye Dakar 2016. Prolog byl totiž zrušen kvůli vážné nehodě v kategorii automobilů a první etapa se neuskutečnila kvůli nepříznivému počasí, kvůli kterému byla zrušena. I tato etapa byla organizátory na poslední chvíli modifikována, když byla zkrácena o 130 kilometrů.

„Byla to hodně zajímavá etapa. Byla hlavně o rychlosti a přesnosti,“ popsal šéf týmu Bonver Dakar Project, který startoval do etapy jako čtrnáctý. V úvodu měřeného úseku držel krok s kamiony na hranici elitní desítky, ale postupně ztrácel. Důvodem byla technická závada.

„Kámen nám prostřelil hadici od chlazení a od osmdesátého kilometru jsme postupně ztráceli vodu. Od dvoustého kilometru jsme museli začít zvolňovat, protože jsme permanentně měli teplotu motoru nad 100°C a nechtěli jsme ztrácet čas tím, že bychom motor moc trápili a pak museli zastavit, aby vychladnul,“ vysvětloval Vrátný, který tak obsadil patnácté místo se ztrátou 16 minut a 38 vteřin na nejrychlejšího Hanse Staceyho. Stejnou ztrátu má na Holanďana i v průběžném pořadí.

Do cíle rychlostní zkoušky měřící 380 kilometrů dojely i další dvě posádky týmu Bonver Dakar Project. Artur Ardavičus dojel dvacátý. Hendikepovaný andorrský pilot Albert Llovera, který absolvoval premiéru za volantem tatry se speciálním systémem řízení, se potýkal s technickými problémy a etapu dokončil mezi posledními. 

Foto: Petr Lusk

Vytisknout

Diskuze: Vrátnému prostřelil kámen hadici od chlazení ...

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Dosavadní vylepšení se týkají motoru

Co M-Sport vylepšil na Fordu Fiesta R5? Bude s ním jezdit Evans

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud