Nani Roma: Porazit Peugeot bude velmi těžké

iM2, 8. ledna 2017, 20:02 Google+

Jezdec Toyoty je posledním, který zůstal v kontaktu s triem továrních jezdců Peugeotu 3008 DKR Peterhanselem, Loebem a Despresem. Bývalý vítěz této soutěže přiznává, že musí spoléhat na problémy konkurence.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Roma v rozhovoru se Sainzem

Roma v rozhovoru se Sainzem | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Ve dni volna se zdá být Nani Roma tím, který by mohl ve druhé polovině soutěže prohnat trojici továrních jezdců Peugeotu na čele. Španěl má ztrátu 5:35 min. na vedoucího Peterhansela a je tak nejlépe postavenou Toyotou. Jeho týmoví kolegové měli smůlu - Nasser Al-Attiyah musel po poškození vozu odstoupit a Giniel de Villiers měl několik problémů. Roma však stále může pomýšlet na vítězství.

"Byl to pro nás velmi pozitivní týden," přiznává vítěz této soutěže z roku 2014 (jel na MINI). "Letošní Dakar je obtížný na navigaci. Na každém kilometru máte pocit, že ztratíte čas, pokud uděláte chybu. Alex [Haro Bravo, navigátor] a já velmi dobře spolupracujeme, zůstáváme v klidu a odvádíme dobrou práci." 

Až na třetí etapu se posádce zatím vyhnuly problémy s technikou. Letos se v začátku soutěže hodně hovořilo o rozhodnutí technických komisařů, kteří Peugeotu přikázali snížit průměr restriktoru z 39 na 38 mm, zatímco Toyota dostala povolení zvětšit svůj restriktor na 38 mm. I tak ale Toyota dle Romy ve vysokých nadmořských výškách na své rivaly ztrácí.

"Upřímně, ve vysokých nadmořských výškách je těžké držet se Peugeotů. V pátek jsme to viděli, když nás předjeli Stéphane a Loeb, kteří jeli velmi rychle. Oni ztratí mnohem méně výkonu ve vysoké nadmořské výšce než my a navíc jsou lehčí. Musíme tedy počkat na nižší nadmořské výšky," říká jezdec.

Závěr soutěže by tedy pro Toyotu měl být příznivější. V pondělí ale čeká na posádky navigačně složitá etapa z La Paz do Uyuni, která může zamíchat pořadím. O důležitosti navigace se ve pátek přesvědčil Mikko Hirvonen, který ztratil díky navigačním chybám přes 42 minut. "Druhý týden bude těžký, čeká nás maratonská etapa. Ještě se toho může hodně přihodit. Ale zatím jsem s průběhem velmi spokojený," dodal Roma.

Vytisknout

Diskuze: Nani Roma: Porazit Peugeot bude velmi těžké

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Sainz, Carlos - Cruz, Lucas

Carlos Sainz po nehodě musel odstoupit z Dakaru + VIDEO

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud