Hvězdy Dakaru na MOGUL Dakar Setkání v Sosnové

Petr Eliáš, 12. března 2017, 19:00 Google+

Největší české týmy z Rally Dakar se zúčastní MOGUL Dakar Setkání v Sosnové u České Lípy 26. března.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Dakar

Rally Dakar | foto: Loprais team

Sdílejte článek

Autodrom v Sosnové u České Lípy bude v neděli 26. března hostit třetí ročník MOGUL Dakar Setkání, které na sever Čech přivede ty nejsilnější české týmy, které se účastní dálkových rallye jako je Dakar a Africa ECO Race. Účast totiž přislíbily týmy jako je například Buggyra International Racing, KM Racing, Bonver Dakar Project, BARTH Racing, Ultimate Dakar Team či motocyklový tým MRG. Diváci tak během MOGUL Dakar Setkání uvidí téměř kompletní domácí špičku se svou technikou, kterou představují třeba vozy Tatra Phoenix, speciály LIAZ, Tatra Jamal, MAN, terénní automobily Ford, a čtyřkolky či motocykly. Všechny stroje budou k vidění jak v divácky přístupném servisním zázemí, tak samozřejmě na trati autodromu, kde bude vytvořena atraktivní offroadová část. Pořadatelé MOGUL Dakar Setkání jsou také velmi rádi, že se do Sosnové vypraví i historické speciály LIAZ a Tatra 815, které před desítkami let zdolávaly pouště slavné Rallye – Paris – Dakar. Fanoušky techniky, a závodních kamionů zvlášť, určitě potěší i exhibice okruhového trucku z týmu Buggyra International Racing.

Mezi účastníky, kteří již potvrdili účast na MOGUL Dakar Setkání v Sosnové u České Lípy, najdeme jména jako například Martin Kolomý, Martin Macík, Jaroslav Valtr, Josef Macháček, Tomáš Ouředníček, Ondřej Klymčiw, Milan Engel, Vlastimil Vildman, Robert Randýsek, David Pabiška, Rudolf Lhotský, Zdeněk Tůma, Lukáš Kvapil a další. Vyjmenovaný seznam účastníků MOGUL Dakar Setkání ještě není konečný a stále se přihlašují další závodníci. Můžeme prozradit, že se v Sosnové představí i jeden špičkový zahraniční závodník, který v současné době závodí v dálkových rally, ale v dřívějších dobách závodil i v seriálu mistrovství světa v rally s vozem WRC.

Součástí celodenního programu na autodromu v Sosnové u České Lípy v neděli 26. března, který začíná v 9:00, a končí v 16:00, bude i Jarní Setkání mistrů volantu, kam se kvalifikují ti nejlepší závodníci série MOGUL Driving Cup, která se jezdí na autodromu v Sosnové. Atraktivní podívanou pro velké i malé fanoušky předvedou také modeláři se špičkově zpracovanými RC modely dakarských truck speciálů, kteří budou závodit na speciálně připravené trati v servisním zázemí MOGUL Dakar Setkání. Celodenní program plný pestrého motoristického sportu je určený i pro začínající fanoušky motorismu, proto se nezdráhejte vzít sebou své ratolesti, které budou mít vstup zdarma. Vstupenky za cenu 150,- Kč pro dospělé si můžete objednat v předprodeji na emailu obchod@autodrom.cz a nebo zakoupit přímo na místě době konání akce v pokladnách autodromu. Více informací najdete na www.autodrom.cz a facebooku Autodrom Sosnová.

Vytisknout

Diskuze: Hvězdy Dakaru na MOGUL Dakar Setkání v Sosnové

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Fabrika, Adam

Do sezóny 2017 vstoupí Adam Fabrika s novým vozem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud