Pořádně našláplé MOGUL Dakar setkání už za měsíc

Petr Eliáš, 20. února 2018, 19:20 Google+

Jen měsíc zbývá do největšího setkání dakarských závodníků a techniky. Letos s nebývale silným obsazením.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Traiva RallyCup Kopřivnice - listopad

Traiva RallyCup Kopřivnice - listopad | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na neděli 18. března 2018 se těší většina fanoušků maratónských závodů rally, kterými jsou například dobře známý Dakar, či Africa Eco Race. Na Autodromu v Sosnové u České Lípy se totiž uskuteční největší setkání závodníků a jejich techniky v České republice. V letošním roce se zde odehraje již čtvrtý ročník akce, která každoročně přitáhne pozornost tisíců diváků, a podle předběžných informací to vypadá, že letos to bude opravdu bomba. Účast přislíbila drtivá většina českých dakarských týmů, a tak se fanoušci mohou těšit na prezentaci týmů Big Shock Racing, Tatra Buggyra Racing, Bonver Dakar Project, Barth Racing, MRG Racing, Klymčiw Racing, South Racing a v letošním roce také na novinku, kterou je špičkový dakarský tým MKR Technology, který na Dakar připravuje kamiony Renault. Pořadatelé MOGUL Dakar setkání jsou také velmi rádi, že do Sosnové dorazí tatrovák, tělem i duší, Tomáš Tomeček, který letos zajel skvělé 2. místo v závodě Africa Eco Race ve velkém stylu, kdy celou soutěž absolvoval v kabině své Tatry sám. V letošním roce se podařilo řady dakarských závodníků rozšířit hned o několik špičkových závodníků a závodnic z africké Intercontinental Rally a také z jiných offroadových maratonů.

Aktuálně je v seznamu přihlášených skoro 20 kamionů, 10 aut, 5 čtyřkolek a 6 motorkářů.  Z účastníků MOGUL Dakar Setkání 2018 můžeme jmenovat například nejúspěšnějšího českého závodníka letošního Dakaru v kategorii kamionů Martina Macíka, Martina Kolomého, Jaroslava Valtra, Tomáše Vrátného, Tomáše Ouředníčka, Davida Pabišku, Josefa Macháčka, Jana Brabce a samozřejmě dakarské dámy Olgu Roučkovou a Gabrielu Novotnou. Kompletní seznam přihlášených bude zveřejněn na začátku měsíce března. Během celodenního programu bude možnost setkat se se všemi závodníky tváří v tvář, prohlédnout si z blízka techniku v servisním zázemí, ale také vidět dakarské speciály v akci na trati autodromu, kde bude připravená efektní trať včetně offroadové sekce se skoky. Dakarské speciály se na trati Autodromu Sosnová objeví během dne hned několikrát, když je mezi jejich exhibičními jízdami doplní závod Autodrom Rally Série, což jsou závody amatérských závodníků se soutěžními vozy, které během zimy probíhají právě na zdejším autodromu. Během dne budou v prostorách Autodromu Sosnová probíhat besedy a autogramiády a prostoru pro setkání s dakarskými závodníky bude více než dost. Seznam přihlášených závodníků ještě není definitivní a s mnohými dalšími týmy se aktuálně stále jedná. Mezi pozvanými hosty je také množství závodníků, kteří Dakar absolvovali v minulosti, a nabízí se tak jedinečná možnost se s těmito matadory setkat. 

Velkým lákadlem pro fanoušky Dakaru bude jistě účast legendárních historických speciálů Tatra a LIAZ, které v osmdesátých letech zavedly Československo do afrických písků. V letošním roce uvidíme známý LIAZ se startovním číslem 627, ale budeme mít také unikátní šanci vidět Tatru 6x6 s číslem 635, která byla nalezena v Africe a následně nádherně renovována v kopřivnické Tatře. K vidění budou ještě další dvě historické Tatry 4x4 a LIAZy.

V rámci doprovodného programu si budou moci návštěvníci prohlédnout i vystavenou techniku a několik krásných kapotových trucků. V prostorách Autodromu Sosnová budou také předvádět své modely špičkoví RC modeláři, kteří udivují nádhernými replikami závodních dakarských kamionů. Stejně jako v loňském roce, tak i letos bude k vidění výstava dakarských modelů.

Nenechte si tuto jedinečnou akci ujít a neděli 18. března si vyčleňte pro návštěvu Autodromu Sosnová u České Lípy, kam v tento den zamíří většina českých dakaristů. Sledujte novinky na www.autodrom.cz , kde si můžete zakoupit v předprodeji vstupenky na tuto akci.

Vytisknout

Diskuze: Pořádně našláplé MOGUL Dakar setkání už za měsíc

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

V Klatovech vrcholí přípravy dubnových rallye

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud