Co nabídne MOGUL Dakar Setkání

Petr Eliáš, 14. března 2018, 20:15 Google+

Už nadcházející neděli 18. března se na Autodromu v Sosnové odehraje největší setkání dakarských závodníků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mogul Dakar setkání

Mogul Dakar setkání | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Autodrom v Sosnové u České Lípy letos hostí již čtvrtý ročník MOGUL Dakar Setkání, což je největší setkání dakarských závodníků v České republice a dost možná i v Evropě. Vidět na jednom místě tolik dakarské a offroadové techniky je unikum a tato akce každoročně přiláká do Sosnové tisíce diváků. Dakar je v České republice velmi populární a na nadcházející neděli se do Sosnové chystá téměř kompletní česká dakarská špička. V letošním roce dakarské závodníky doplní závodníci z dalších cross country maratonů a offroadových soutěží, takže startovní pole bude skutečně pestré. Můžeme potvrdit, že diváci uvidí při MOGUL Dakar Setkání celkem 20 kamionů z Dakaru, 15 offroadových závodních automobilů a k tomu několik motocyklů a čtyřkolek. Z těch největších hvězd jmenujeme účast týmu Tatra Buggyra Racing a jezdců Martina Kolomého a Martina Šoltyse, Big Shock Racing Martina Macíka, Barth Racing, Klymčiw Racing, MRG Racing, South Racing a další. Diváci se budou moci setkat i s oběma dámskými účastnicemi letošního Dakaru, kterými jsou Olga Roučková a Gabriela Novotná. Lákadlem je jistě i účast týmu MKR Technology, který pro zahraniční závodníky připravuje pro Dakar kamiony Reanult. Techniku budou týmy předvádět na atraktivní trati Autodromu v Sosnové osmkrát, během celodenního programu v neděli. Dakarské exhibice doplní závěrečný závod těch nejlepších z Autodrom Rally Série, což jsou závody rally automobilů na Autodromu v Sosnové.  

Autodrom v Sosnové prochází v tomto roce rekonstrukcí a podstatná část tratě dostala nový asfaltový povrch. Mění se i zázemí autodromu a také divácká místa. Divákům bude umožněno se pohybovat ve větší části okruhu, kde bude možné se dostat do blízkosti offroadové tratě, která zejména v případě dakarských speciálů bude hodně zajímavá. Vzhledem k nestálosti počasí je ale nutné počítat s tím, že v offroadové části okruhu, a na takzvaném valu v protilehlé části oproti tribunám, může být blátivo. Proto divákům doporučujeme, aby do těchto míst vyrazili s vhodnou obuví. Není to nic mimořádného a diváci, kteří navštěvují motokros, autokros nebo jiné offroadové závody jsou na podobné podmínky dobře zvyklí. Okolí tribun a prostory servisního zázemí Autodromu v Sosnové tvoří asfaltové plochy a zde není třeba se bláta obávat. O zážitek tedy nepřijdou ani ti, kteří se nebudou chtít umazat. Vzhledem k očekávanému náporu diváků doporučujeme, abyste dobře zvolili čas příjezdu na Autodrom v Sosnové, protože v těch nejvypjatějších dopoledních časech je třeba počítat s pomalejším provozem a složitějším parkováním na odstavné ploše u autodromu.

Diváci během celodenního programu MOGUL Dakar Setkání budou moci mimo jiného shlédnout i několik exhibičních vystoupení na autodromu, kde za pozornost jistě stojí ukázka okruhového trucku Buggyra, který předvede David Vršecký či Adam Lacko. Pořádnou show každoročně předvádějí i driffteři a diváci se těší i na exhibiční závod RC modelů dakarských trucků, kterých se letos do Sosnové sjedou více jak dvě desítky. Na autodromu v Sosnové také nevynechejte výstavu dakarských modelů a třeba také možnost ulovit podpis některé z hvězd Dakaru současnosti i minulosti. Jednou z možností bude oficiální velká autogramiáda, a také třeba setkání bývalých závodníků LIAZu, kteří budou u ex-dakarských speciálů LIAZ podepisovat pro tuto příležitost speciálně vydaný plakát. Při MOGUL Dakar Setkání se tedy nikdo nebude nudit.

Více informací na www.autodrom.cz 

Vytisknout

Diskuze: Co nabídne MOGUL Dakar Setkání

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

ACA Škoda Autoklub Team

ACA ŠKODA AUTOKLUB TEAM – Filip Mareš v novém týmu s Fabií R5

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud