Loeb pojede Dakar v soukromém Peugeotu 3008 DKR

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Red Bull

Sébastien Loeb Rally Dakar ještě nikdy nevyhrál. O zdolání tohoto legendárního závodu se pokusil třikrát, do cíle dojel v roce 2017 na 2. místě. Letos se pokusí o vítězství znovu, když pojede s privátně nasazeným Peugeotem 3008 DKR.

Na Francouze zkraje roku čeká opět dobrodružství na Dakaru, který se mu ještě vyhrát nepodařilo. To ukazuje, že touhu po závodění neztratil. Loeb pojede v soukromě nasazeném Peugeotu 3008 DKR s podporou Red Bullu, vůz jim bude servisovat PH Sport. Francouz jezdil ve francouzském továrním týmu tuto rally mezi roky 2016 a 2018.

"Mohu Vás ujistit, že aktuálně se do důchodu nechystám. Určitě mě tedy uvidíte v roce 2019 za volantem, ale za kterým?" ptá se řečnicky Sébastien Loeb. Ve zbytku roku 2019 by mohl Loeb jezdit WRX v soukromém týmu Hansen s Peugeotem. K tomu by ale mohl přidat částečný program ve WRC jako v roce 2013 (4 soutěže) nebo 2018 (3 soutěže) - pochopitelně s Citroënem.

Nejlepším výsledkem Loeba na Dakaru je druhé místo z roku 2017, v ostatních ročnících jej potkaly nehody a technické problémy. Loebovi bývalí týmoví kolegové Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz a Cyril Despres se přesunuli do týmu X-Raid Mini.

img-responsive

Loeb pojede Dakar i v roce 2019 | foto: Red Bull

Francouz pojede s Peugeotem z roku 2017: "Po celou kariéru jsem byl vždy považován za favorita. Mojí motivací jsou vítězství, ale také zábava za volantem. Proto je start v soukromém týmu v roli outsidera s Danielem na Dakaru skvělou příležitostí. Start v soukromém týmu je samozřejmě složitější.

Bohužel nebudu moci startovat s 3008 DKR Maxi z letošního roku, protože došlo ke změně pravidel. Musíme se tedy vrátit k 2,2 m širokému autu z předchozího roku. Možná, že na něm na motoru upravíme některé věci dle letošního auta. Je jasné, že na startu budou novější auta, takže uvidíme, jak jim budeme stačit."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu