Mini prodlužuje svoje angažmá na Dakaru až do roku 2017

iM2, 14. prosince 2014, 15:17 Google+

Mini bude v plné síle na Dakaru ještě několik dalších let. Tato britská značka oznámila prodloužení své účasti až do roku 2017.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Holowczyc, Krzysztof - Fortin, Jean-Marc

Holowczyc, Krzysztof - Fortin, Jean-Marc | foto: X-raid

Sdílejte článek

Vozy značky Mini budu hrát i v budoucnu signifikantní roli při Rally Dakar. V úterý oznámil viceprezident Mini, Jochen Goller, prodloužení angažmá této německým BMW vlastněné značky o další dva roky, tedy až do roku 2017. V rámci tiskové konference uspořádané v BMW Museu Goller řekl: "Rally Dakar je ultimativní výzvou pro jezdce a týmy a tím také jedna z nejvíce fascinujících motorsportovních akcí na světě. Mini se této velkolepé výzvy v minulých letech účastnilo s velkým úspěchem. 

Dakar značce Mini nabízí jedinečnou příležitost se celosvětově potkat s fanoušky Dakaru a lidmi, kteří si sport na fascinujících místech po celém světě užívají a kterým jde o více než jen výsledky. Tyto strategické důvody, naše vůle a neustálé se zlepšování nám společně s naším strategickým partnerem v motorsportu, společností X-Raid, daly popud k rozhodnutí o prodloužení našeho angažmá až do roku 2017. 

Se třemi vítězstvími na Dakaru v řadě mezi lety 2012 a 2014 hrálo Mini důležitou roli v historii tohoto výjimečné maratonu. Na uplynulých třech ročnících Dakaru Mini díky své rychlosti, která je základem, spolehlivosti a agilitě dokázalo, že je speciálem, který musí ostatní porazit. Naším cílem pro Dakar 2015 je získat opět vynikající týmový výsledek, jak se nám to povedlo už v roce 2014."

Strategické partnerství mezi Mini a německým týmem X-Raid funguje už od roku 2010. V následujícím roce tento tým nasadil vozy MINI ALL4, které jsou postaveny na základě sériového modelu MINI John Cooper Works Countryman, poprvé na Dakaru. První vítězství přišlo v roce 2012, tehdy se radoval rekordman, Stéphane Peterhansel. Další pak následovaly v letech 2013 (opět Peterhansel) a 2014 (Joan 'Nani' Roma). Letos také X-Raid získal velice silný celkový výsledek, když jeho vozy obsadily kompletně stupně vítězů a v TOP10 jich bylo hned 7.

Jezdeckou sestavu na letošní rok tým Mini už oznámil. A jak se na závod těší obhájce loňského vítězství, Nani Roma? "Rally Dakar je těžká a ve startovní listině jsou někteří noví a silní konkurenti. Ale Mini a X-Raid jsou velmi zkušení a v MINI ALL4 máme na startu velmi rychlé a spolehlivé auto. Je bez debaty, že můžeme opět vyhrát a je jedno, kdo jsou naši konkurenti."

Vytisknout

Diskuze: Mini prodlužuje svoje angažmá na Dakaru až do roku 2017

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

horák, michal

Michal Horák mění do příští sezony vůz i tým

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud