Ruský billionář Viktor Kharitonin koupil Nürburgringu hádejte za kolik

Nürburgring

Nürburgring | foto: Archiv AutoRoad.cz

Nürburgring opět mění vlastníka, poté co Capricorn nebyl schopný za něj zaplatit, se do celé věci vložil Rus Viktor Charitonin.

V březnu celý okruh i se zábavním parkem koupila společnost Capricorn Automotive GmbH. Jak se později ukázalo, nebyla schopná zaplatit 77 milionů eur, tedy v přepočtu 2,1 miliardy korun.

Ruský boháč, zakladatel a šéf farmaceutické společnosti Pharmstandard OJSC, se rozhodl odkoupit dvě třetiny akcií a tím získat celý Nürburgring. Doposud ale není jasné, jakou cenu za zmíněné akcie zaplatí. Zatím poslal zálohu ve výši 10 milionů euro, tedy okolo 270 milionů korun.

Připomeneme, že okruh byl založen v roce 1927, jeho originální trať vedla mezi městy Adenau, Nürburg a Müllenbach.

Okruh se skládal ze dvou částí: hlavní byla Nordschleife (severní trať), dlouhá něco málo pod 23 km (zpočátku 22,810 km). Trať byla tvořena asi 180 zatáčkami různého charakteru a obtížnosti, mezi nejslavnější patřila Karussell (dnes nese jméno Caracciola-Karussell na počest Rudolfa Caraccioly). Pro svou náročnost byla přezdívaná „Zelené peklo“.

Druhá část okruhu Südschleife (jižní trať), situovana do blízkosti města Müllenbach. Délka okruhu byla 7,747 km a byla používána na motoristické události místního významu. Oba okruhy používaly místo nazvané Start und Ziel Schleife s boxy. Celková délka trati, která využívala oba okruhy byla 28,265 km a byla pojmenována Gesamtstrecke.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu