Na Hungaroringu budou ve FIA CEZ udávat tempo vozy GT3

iMotorSport.cz, 19. dubna 2017, 23:14 Google+

Sněhová kalamita v Maďarsku zapříčinila změnu časového harmonogramu prvního podniku seriálu FIA CEZ. Ostře se sice začne jezdit až v sobotu, ale to nic nemění na tom, že první kolo bude odjeto právě předposlední dubnový víkend.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
FIA CEZ

FIA CEZ | foto: Ondřej Laušman / iMotorSport.cz / INCORP images

Sdílejte článek

SPRINT
A stejně jako v minulých letech budou ve sprintech nad 2000 ccm udávat tempo vozy třídy GT3. Těch se na Hungaroringu sejde pět. Nejnovější technikou v podobě BMW M6 GT3 specifikace 2017 disponují hned dva týmy, a to brněnský Šenkýř Motorsport a Trevor Racing sídlící ve slovenské Rovince. Do kokpitu „brněnského BMW“ bude usedat Jakub Knoll, zatímco „slovenské BMW“ bude krotit Jirko Malchárek.

Další BMW, tentokrát však Z4 GT3, bude patřit Petru Kačírkovi, pro kterého to bude závodní premiéra v tomto voze. Zajímavý návrat přichystal fanouškům Richard Chlad jun. s Audi R8 LMS Ultra, jehož čeká s novým speciálem také závodní debut.

S dvojicí vozů Lamborghini Gallardo Supetrofeo se vrací do středoevropského seriálu tým Mičánek Motorsport. Za volantem „splašených býků“ se objeví Josef Záruba a Jiří Stránský.

V Divizi 5 se pak schyluje k bratrovražednému souboji mezi Václavem Janíkem a Jiřím Svobodou. Oba totiž závodí v týmu prvního jmenovaného. Ten však také nastoupí v nejnovější Normě M20FC. Zajímavou premiéru pak přichystal Rudolf Pesović, jenž bude na Hungaroringu závodit s Audi RS3 LMS.

Sprint do 2000 ccm se pak i letos bude s největší pravděpodobností točit kolem souboje Lotusů týmu KT Motorsport a neuvěřitelně rychlého Renaultu Clio Zorana Kastratoviće.

FORMULA
V kategorii monopostů budou opět kralovat dvoulitrové formule F3. Antonín Sus se svojí Dallarou 302 se opět postaví přesile mnohem novějších speciálů. Za favorita se dá však jistě považovat loňský šampion F3 Ital Paolo Brajnik.

Premiéru s moderní technikou F4 si pak užije Václav Šafář, který si však bude muset na soupeře se stejným vozem počkat až na Red Bull Ring. Petr Semerád sice formulí 4 již také disponuje, nicméně kvůli nízkému věku v ní bude moci závodit až příští měsíc. Semerád proto na Hungaroringu usedne do osvědčené Glorie.

ENDURANCE
Stejně jako sprinty nad 2000 ccm, i ve vytrvalostních závodech se bude to nejdůležitější točit kolem vozů GT3. Plejádu vozů ze sprintů by měla rozšířit ještě dvojice Alpin B6 GT3. I tak se však budou hlavní favorité hledat především mezi Jakubem Knollem a rodinnou posádkou otce a syna Malchárků. V BMW Z4 GT3 týmu Šenkýř Motorsport pak nastoupí Daniel Skalický.

Seznamy přihlášených naleznete ZDE

Vytisknout

Diskuze: Na Hungaroringu budou ve FIA CEZ udávat tempo vozy GT3

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Blancpain Endurance Cup

Vytrvalostní část seriálu Blancpain GT začne již tento víkend

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud