24h Le Mans: Potřetí v řadě dominovalo Porsche

iMotorSport.cz, 19. června 2017, 05:07 Google+

Legendární automobilový závod 24 hodin Le Mans potřetí v řadě vyhrálo Porsche. Za volantem vítězného vozu se střídalo trio Timo Bernhard, Earl Bamber a Brendon Hartley.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vítězné trio Porsche (zleva) Brendon Harltey, Timo Bernhard, Earl Bamber

Vítězné trio Porsche (zleva) Brendon Harltey, Timo Bernhard, Earl Bamber | foto: Porsche

Sdílejte článek

Vůz Porsche číslo 2 vyhrál, i když musel řešit poruchu hybridního pohonu, kvůli níž se zdržel 45 minut v depu, a po pěti hodinách od startu byl na posledním místě se ztrátou 19 kol na vedoucí pozici. Technické potíže se ale nevyhnuly ani dalším favoritům. Posádka Porsche číslo 1 odstoupila z prvního místa zhruba tři hodiny před koncem a Toyotě do cíle nedorazily dva vozy. Japonská stáj tak čeká na prvenství v Le Mans dlouhých 30 let.

Parádní stíhací jízda vynesla vůz Porsche číslo 2 do čela ve 22. hodině závodu, kdy zkušený německý pilot Timo Bernhard předjel devatenáctiletého Thomase Laurenta z týmu Jackie Chan DC Racing. Bernhard a jeho dva novozélandští kolegové Earl Bamber a Brendon Hartley poté překvapivému konkurentovi ujížděli a v konečném hodnocení ho předčili o více než kolo.

"V Le Mans si nikdy nemůže být ničím jistí. Každá sekunda se počítá," prozradil Bernhard, který na okruhu de la Sarthe vyhrál také s Audi v roce 2010.

Porsche si připsalo 19. titul a v historických tabulkách je o šest triumfů lepší než druhé Audi. Na letošní 85. ročník, kromě válečných let se jezdí nepřetržitě od roku 1923, dorazilo přibližně 258 500 diváků.

Vytrvalostní automobilový závod 24 hodin Le Mans

1. Porsche LMP Team 2 (Něm., oba N. Zél./Porsche 919 Hybrid #2) 367 kol, 2. Tung, Laurent, Jarvis (Niz., Fr., Brit./Jackie Chan DC Racing #38) 366, 3. Piquet, Hansson, Beche (Braz., Dán., Švýc./Vaillante Rebellion #13) 364.

Vytisknout

Diskuze: 24h Le Mans: Potřetí v řadě dominovalo Porsche

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Joel Eriksson

Günther, Ilott a Erisson vítězí ve Formuli 3 na Hungaroringu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud