Hockenheimring: Titul vyhrál ve své debutové sezoně Rast!

-haj / iMotorSport.cz, 17. října 2017, 18:21 Google+

René Rast dokázal sebrat letošní titul svým značkovým kolegům! O titul mistra DTM bojoval s Mattiasem Ekströmem, Jamie Greenem a Mikem Rockenfellerem. Rast projel cílem na druhém místě, tři vteřiny za Marco Wittmannem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rast, Rene

Rast, Rene | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Celkově vyhrál titul o 3 body před Mattiasem Ekströmem, Jamie Green zaostal o 6 bodů a Mike Rockenfeller o 12 bodů. Rast byl mnohými před závodem pasován do role favorita, protože dokázal svoji Audi RS5 týmu Rosberg dostat do první řady. Ekström a Green se propadli z důvodu penalizací.

Závod René Rasta však nebyl zrovna jednoduchý, hned v první zatáčce jej vystrčil mimo trať Lucas Auer s Mercedesem. Rast se propadl na 5. místo. V pátém kole se dokázal René dostat před Mercedes Roberta Wickense. O čtyři kola později dojel a předjel Lucase Auera na dalším Mercedesu. Na vedoucí dvojici BMW - vítěze kvalifikace Blomqvista a Wittmanna - se dotáhl v době, když Wittmann uhnul do boxů.

Blomqvist zajel ke svým mechanikům o tři kola později, a tak se Rast dostal do čela závodu. Audi se rozhodlo nechat všechny čtyři uchazeče o titul na trati hodně dlouho, takže všichni čtyři jezdci stavěli až hluboce ve druhé polovině závodu. 

Na nové sadě gum dokázal Wittmann jezdit o několik desetin rychlejší kola než Rast. Takže po zastávce se jezdec Audi vrátil několik sekund za BMW. Na výjezdu z boxů to navíc vypadalo, že by se před něj mohli dostat Blomqvist a Wickens, kteří spolu sváděli souboj. Ale zmíněná dvojice si spíše hleděla vlastního souboje a navíc Wickens vystrčil Blomqvista ve vlásence mimo trať.

Za to si vysloužil penalizaci průjezdu boxem, jezdec BMW musel na následky poškození odstoupit ze závodu. Další krizový moment pro Rasta přišel, když se v zatáčce 2 pokusil předjet Bruno Spenglera, který zastavoval enormně pozdě. Došlo ke kontaktu obou vozů, René se před Bruna dostal až na rovince před vlásenkou.

Rast pak sice Wittmanna stahoval, ale jeho titul závisel na tom, jak rychle a jak moc se dokáží Ekström a Green probojovat před jezdce, kteří stavěli u mechaniků dřív. Ekström v úvodu závodu narazil do zádi auta Greena, Brit tak začínal z posledního místa. Jenže Jamie se dokázal vrátit zpět a před zastávkami předjel také Ekströma.

Třetí místo vyjel Mike Rockenfeller, nejlepší Mercedes byl čtvrtý v rukou Garyho Paffetta. Skvělou stíhací jízdu dotáhl až na páté místo Jamie Green, když v posledním kole předjel Maxima Martina. Ale ani to mu na titul nestačilo. Sedmý byl Augusto Farfus před Mattiasem Ekströmem, poslední body získaly Mercedesy v rukou Mortary a Auera.

VÝSLEDKY NEDĚLNÍHO ZÁVODU: ZDE

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY DTM 2017: ZDE

Vytisknout

Diskuze: Hockenheimring: Titul vyhrál ve své debutové sezoně Rast!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Green, Jamie

Hockenheimring: V sobotu vyhrál Green, Audi si zajistila všechny tři tituly

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud