Martin: Můj odchod z DTM byl motivován nejasnou budoucností série

-haj / iMotorSport.cz, 13. ledna 2018, 20:32 Google+

Odchod Maxime Martina z DTM od BMW k Aston Martinu do šampionátu FIA World Endurance Championship byl dle jeho vlastních slov z části motivován otazníky nad budoucností DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Maxime Martina v DTM už nebudeme vídat

Maxime Martina v DTM už nebudeme vídat | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Mercedes, jehož šest aut tvoří třetinu startovního pole DTM, po sezoně 2018 opouští DTM. Pro sérii je to špatná zpráva už z pohledu její budoucnosti. Maxime Martin, který byl nedávno oznámen jako šestý a také poslední jezdec Aston Martinu pro novou sezonu WEC, řekl, že fakt, že neví, jak bude DTM vypadat po sezoně 2018, hrál roli v jeho rozhodování o návratu k vytrvalostním závodům. 

"Abych byl 100% upřímný, odchod Mercedesu po sezoně 2018 vznáší hodně otazníků nad budoucností DTM. Je to také součástí managementu kariéry a hledání možností, jak pokračovat za dobrých podmínek a spousty dalších věcí. S BMW jsem toho zažil hodně, bylo to pět společných let a ještě předtím, než jsem vůbec začal uvažovat o DTM a odchodu Mercedesu, tak jsem se také snažil získat novou výzvu. Jsem neustále v kontaktu s Aston Martin Racing, protože jsem s Aston Martinem závodil a vždycky jsem jim byl nablízku," říká Maxime Martin pro Motorsport.com.

"Když to vezmu všechno dohromady, Aston Martin Racing navíc přichází s kompletně novým autem, do závodního programu vkládá hodně úsilí a kategorie GTE Pro se stává silnější a silnější, je tam také více výrobců. Naopak nad DTM je více otazníků, pro mě je tedy perfektním timingem přijmout tuto výzvu," pokračuje belgický jezdec. Martin jezdil s BMW v DTM čtyři sezony, ve kterých se v celkovém hodnocení umístil vždy na sedmém nebo osmém místě. Celkem dokázal vyhrát 3 závody. 

img-responsive

Martin za 4 roky v DTM předvedl spoustu pěkných výsledků | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Žádná z jeho sezon v DTM tedy nebyla vyloženě špatná, což se povede málokomu. Martin nicméně spíše lituje toho, že se mu nikdy nepodařilo zabojovat o titul. "Jsem zklamaný z toho, že jsem nikdy neměl reálnou šanci na titul v DTM. DTM je těžké, je tvrdé, musíte se naučit hodně tajemství, když se dostanete do správného momentu a na správné místo. Rozdíly zde jsou tak těsné, pokud nemáte ve správný čas nejlepší auto, tak je vše složitější.

Jsem zklamaný, že jsem ani jednou nedostal šanci bojovat o titul, ale jsem také hrdý na to, že jsem v šampionátu nebyl nějak nízko. Když se podíváte do šampionátu, tak skoro žádný jezdec to takto nemá, až na pár z nich měl každý z nich jednu sezonu, která byla obzvlášť špatná. Jsem součástí toho, ale ukazuje to také, že jsem na každé trati v každé sezoně opravdu konzistentní. Když se podíváte na věci jako na celek, tak určitě nejrychlejším jezdcem na BMW v posledních 4 sezonách byl Marco Wittmann, ale já jsem byl těsně za ním. Byl jsem druhým nejlepším BMW za ty 4 roky v mnoha ohledech. Přišel jsem z GT, vytrvalostních závodů a jsem opravdu šťastný a hrdý na to, co jsem v DTM předvedl. Myslím, že ode mě spousta lidí očekávala méně," zakončil pilot.

Vytisknout

Diskuze: Martin: Můj odchod z DTM byl motivován nejasnou budoucností série

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Jamie Green lituje rozhodnutí Mercedesu opustit DTM

Green: Byl jsem překvapen, když jsem se dozvěděl, že Mercedes končí v DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud