Binotto je nadšený z přínosu Sainze: Máme nejlepší jezdeckou sestavu

Charles Leclerc a Carlos Sainz v Bahrajnu

Charles Leclerc a Carlos Sainz v Bahrajnu | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari vstoupilo do letošní sezony s částečně obměněnou jezdeckou sestavou. Po boku Charlesa Leclerca se objevil Carlos Sainz, který se v Maranellu dokázal velmi dobře zabydlet.

Tento fakt nejlíp dokládá pohled na průběžnou tabulku jezdeckého šampionátu, v ní je Sainz šestý s tříbodovým náskokem na Leclerca. Při srovnání s loňskou mizérií Sebastiana Vettela je tak na první pohled patrné, že Scuderia disponuje o poznání vyrovnanějším jezdeckým tandemem. 

Potvrzuje to i šéf týmu Mattia Binotto, který si dokonce myslí, že nyní mají v Maranellu nejlepší jezdeckou sestavu napříč celým startovním roštem. „Jsem velmi spokojený. Těch důvodů je několik, hlavně si myslím, že máme nejlepší jezdeckou sestavu v poli. Oba kluci na sebe vzájemně tlačí, což je motivuje k lepším výkonům."

Ferrari letos získalo dvě pole position, o obě se přitom postaral Charles Leclerc. Poprvé v Monaku, kde se ale nakonec závod musel bez Monačana obejít a podruhé v Baku. Největší šanci na vítězství měl Leclerc v Silverstone, kde ještě tři kola před koncem vedl. v úplném závěru jej však předčil Hamilton. To Sainz vystoupal na bednu v Monaku a také na Hungaroringu, byť v tomto případě dodatečně po diskvalifikaci Sebastiana Vettela.

img-responsive

Carlos Sainz a Charles Leclerc - první předsezonní testy v Bahrajnu | foto: Scuderia Ferrari

Měli jsme velkou šanci, abychom vyhráli v Monaku, ale to nám bohužel nevyšlo. Totéž platí o Silverstone. Carlos se v týmu velmi dobře adaptoval. je pro Charlese laťkou, takže se vzájemně zlepšují. Při pohledu na Pohár konstruktérů je evidentní, jak důležité je mít dva vyrovnané jezdce. Jsem si jistý, že tihle dva chlapci pro nás v budoucnu získají velké úspěchy," dodává boss Scuderie. 

Je však otázkou, zda k tomu dojde v éře Matii Binotta. Zákulisní zdroje hovoří o tom, že současné vedení Scuderie má příští rok poslední možnost k tomu, aby (konečně) postavilo nejlepší vůz v poli. Bez něj se totiž neobejdou ani ti nejlepší piloti. Pokud se to Binottovi a spol. nepodaří, dají se čekat velké změny. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 59 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu