Vettel hodnotí nové pneumatiky. Vidí pozitiva i negativa

Sebastian Vettel při čtvrteční tiskovce v Bahrajnu

Sebastian Vettel při čtvrteční tiskovce v Bahrajnu | foto: Aston Martin Racing

Formule 1 vstoupí od příští sezony do nové éry. Ta s sebou přinese kromě jiného také nové pneumatiky, které budou o osmnácti palcích. Už to tedy slibuje velkou změnu, která bude patrná na první pohled.

A nejvíc ji samozřejmě pocítí jezdci. Nutno říct, že Pirelli dalo všem týmům možnost si nové osmnáctipalcové pneumatiky průběžné otestovat. Nebude to tedy o tom, že by měl kdokoliv skákat do rozbouřené řeky a bez jakékoliv přípravy musel začít plavat. Jako jeden z posledních okusil nové gumy Sebastian Vettel. Čtyřnásobný mistr světa vidí na plánované změně dobré, ale i špatné aspekty.

K těm pozitivním patří podle Vettela skutečnost, že osmnáctipalcové pneumatiky nabídnou možnost jezdit déle na hraně, aniž by se jezdci museli obávat o jejich životnost. Právě to by v konečném důsledku mohlo zajistit lepší závodění.

„Dobré je to, že s těmihle pneumatikami můžeme jezdit déle na limitu. Nemusíme se zkrátka bát toho, že bychom je přehřáli. V pomalých a středně rychlých zatáčkách dostanete díky nim více přilnavosti, pocitově jsem v nich byl rychlejší, když to porovnám se současným obutím. Navíc i při přejezdech obrubníků jsem se cítil komfortněji a lépe," popisuje Vettel.

Jeden z nejzkušenějších pilotů současného startovního pole nicméně vnímá rovněž negativa. „Ještě víc se zhorší viditelnost z vozu. Život nám zkomplikují držáky zrcátek, navíc výhled zhorší i kryty pneumatik, které budeme mít od příštího roku. Kvůli nim už obrubníky ani neuvidíme," predikuje čtyřnásobný šampion.

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu