Ferrari chce zatočit se špatnými starty. Do Francie veze klíčové vylepšení

Práce na Leclercově Ferrari

Práce na Leclercově Ferrari | foto: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Ferrari letos mnoho slabin nemá. Jednou z nich jsou ne úplně dobré starty, přičemž řešení tohoto neduhu Italové představí ve Francii.

Jedná se o novou spojku, která by při startech měla výrazně pomoci. Zatím však není jisté, jestli ji nasadí všechny tři týmy, které jezdí s motory Ferrari. Jistě víme jen to, že novou spojku otestuje Alfa Romeo během pátečních tréninků. Zmínil se o tom Valtteri Bottas na čtvrteční tiskovce.

„Trápily nás vibrace, které vycházely ze spojky. A také skutečnost, že kroutící moment nebyl na zadní kola přenášen konzistentně. Museli jsme kvůli tomu v nastavení dělat nemalé kompromisy a na startu jsme ztráceli pozice. V těsných bitvách ve středu pole to bylo znát. Teď máme novou spojku, kterou vyzkoušíme během tréninků. Ferrari na ní pracovalo dost dlouho. Tahle spojka by měla zamezit vibracím," popisuje Bottas.

Vývoj nové spojky potvrdil také Carlos Sainz. Rodák z Madridu ale příliš konkrétní nebyl. „Je pravda, že jsme v téhle oblasti identifikovali problém, který nám neumožňoval, abychom startovali tak dobře, jak bychom mohli. Na jeho řešení každopádně pracujeme a jsem si jistý, že během druhé poloviny sezony ukážeme pokroky," líčí Sainz.

  

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu