Tlumiče definitivně zakázány

Renault

Renault | foto: Lotus F1 Team

Komise FIA F1 rozhodla, tlumiče s volným závažím používané Renaultem a dalšími stájemi jsou zakázány a všechny týmy budou muset zůstat u klasického řešení.

Po dvou měsících napínavého čekání a rozhořčených prohlášení ze strany FIA a stájí F1, zejména Renaultu, komise F1 rozhodla o definitivním zákazu používání tlumičů s volným závažím, které výrazně eliminovalo vibrace kola při přeskakování vysokých obrubníků. Moderní tlumiče používaly především stáje Renault a Ferrari, ale Renault se, jak i představitelé francouzské stáje přiznávají, se zákazem tohoto řešení těžko vyrovnává.

Oficiální prohlášení vydané komisí FIA F1: "Po vyslechnutí vysvětlení obou stran a prostudování různých dokumentů rozhodla komise o zrušení rozhodnutí technických komisařů č.8. Zařízení označené jako tlumiče s volným závažím nevyhovuje odstavci 3.15 technických předpisů F1."

Rozhodnutí č.8 je ono rozhodnutí z technické přejímky před Velkou cenou Německa, kdy komisaři povolili nové tlumiče stájím Renault i Ferrari, ale ani jedna stáj od té doby zařízení nepoužila.

Foto: Renault F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu