GP Francie: Webber před polednem nejrychlejší

Přes kolizi Marka Webbera s Michaelem Schumacherem v boxové uličce byl Australan v dnešním deštěm zkrápěném volném tréninku nejrychlejší.

Mark Webber zajel vynikající čas na postupně osychající trati a druhý Ralf Schumacher zaostal o plných 1,2 vteřiny.

K dramatickému okamžiku došlo ve chvíli, kdy vyjížděl na boxovou komunikaci Michael Schumacher se svým Ferrari. Mechanici maranellské stáje neodhadli vzdálenost projíždějícího Webbera a následnou kolizí přišel Australanův Jaguar R4 o přední spoiler.

Třetí s čtvrtá pozice výsledkové listiny patří pilotům domácí a velmi sledované stáje Renault. Michael Schumacher zajel 6. nejlepší čas a 5. časem podtrhl skvělý volný trénink stáje Jaguar Brazilec Pizzonia.

Sedmý čas zajel David Coulthard, kterému okruh Magny-Course vždy vyhovoval a zlepšení vozu TF103 z Nürburgringu potvrdil osmým časem domácí pilot Olivier Panis. Překvapil velmi rychlý Giancarlo Fisichella, který zde v loňském roce absolvoval těžkou havárii poté, co se u jeho vozu odlomil v zatáčce Estoril přední spoiler a zapříčil se pod koly přední nápravy, čímž se stal monopost neovladatelným. H. H. Frentzen uzavřel první desítku.

Na trať vyjelo pouze 18 vozů, monoposty stáje BAR Honda jsou i nadále pod dohledem policie a nad jejich startem v nedělní Grand Prix se vznáší velký otazník.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu