Red Bull chce skalp BMW Sauber

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: GEPA pictures GmbH

Přestože nemá stáj z Milton Keynes za první tři závody na svém kontě ani jediný jeden mistrovský bod, majiteli Red Bull Racing Dietrichu Mateschitzovi sebevědomí rozhodně neschází.

Po slabém začátku sezony se konkurenceschopnost vozů zlepšuje. Co se týče rychlosti, je Red Bull ve skupině Renaultu, Toyoty a Williamsu, zbývá doladit spolehlivost.  

"Řešíme postupně jeden problém za druhým a udělali jsme velký pokrok. David dokázal v Bahrajnu před svým odstoupením postoupit z 21. místa na startu až na 7. místo. Mark kvalifikoval vůz znovu v Top10. Dohonili jsme Renault, Toyotu a Williams, ale bylo by pošetilé hovořit o souboji s Ferrari a McLarenem," uvedl Mateschitz pro Motorsport Aktuell.

Hlavním cílem týmu je pro letošní rok páté místo v Poháru konstruktérů. "Podle našeho pokroku v Barceloně při posledních testech a přípravě dalšího vývojového kroku pro Kanadu si myslím, že je to reálný cíl. Věříme tomu, že náš vůz má k dispozici větší potenciál pro zlepšení, než je tomu u našich soupeřů. BMW Sauber udělal pořádný kus práce, ale jejich porážení je naším cílem."

Rakušan vysvětlil i důvody špatné formy v úvodu sezony. Aerodynamická účinnost vozu nebyla dobrá a důvodem byl aerodynamický tunel, který nebyl v době práce na návrhu vozu ještě kalibrován. Adrian Newey s konstruktéry věřili získaným datům, které však na dráze předpokladům neodpovídaly. "Šli jsme mírně špatným směrem."

foto: GEPA pictures GmbH

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu