BMW: Za mořem budeme špičce blíže

Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

Stáj BMW Sauber je v aktuálním hodnocení týmů na třetí pozici s bezpečným náskokem před pronásledovateli, ale také ztrátou na vedoucí dvojici McLaren - Ferrari. Přesto je Robert Kubica s vývojem sezony spokojen a v následujících dvou závodech by měly bílo modré vozy redukovat ztrátu z Monaka.

„V případě našeho F1-07 odvedli chlapi v Mnichově a Hinwilu vynikající práci a už před sezonou jsme tušili, že máme k dispozici velmi silné auto. Nechceme ale zůstat třetím týmem s odstupem, chceme se co nejdříve přiblížit špičce," prohlásil polský jezdec stáje Robert Kubica.

V Monaku se strategie dvou zastávek dalšímu jezdci BMW Sauber Nickovi Heidfeldovi nevydařila nejlépe, ale oba vozy projely cílovou čarou a časté technické problémy z úvodu sezony jsou zřejmě již zažehnány. „Naše potíže s převodovkou se zdají být definitivně vyřešeny."

Po Monaku vyžadujícím velký přítlak přicházejí na řadu dva okruhy, které patří na druhou stranu stupnice. Jak v kanadském Montrealu, tak v americkém Indianapolis se jezdí vysokými rychlostmi a malým přítlakem.

„Už náš loňský vůz byl lepší s nízkým přítlakem a já věřím, že si i letošní zachoval tuto charakteristiku. Přinejmenším to signalizovaly testy v Paul Ricard. Předpokládám, že v Montrealu budeme Ferrari a McLarenu blíže než v Monaku."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu