Deníky se opět věnovaly svým hrdinům

GP Británie (Silverstone)

GP Británie (Silverstone) | foto: Renault Sport F1

Italské, britské i španělské deníky oslavovaly své hvězdy i po včerejším britském podniku v Silverstone. Obecně byl pochválen jen Raikkonen, který včera nedal prostor k diskusi.

Itálie shodně jako po francouzském závodě přirovnala včerejší výkon finského jezdce k nejlepším závodům Michaela Schumachera. „Triumf ve stylu Schumachera. Raikkonen zvítězil na domácí půdě hlavního soupeře, jen mistři světa umí takto odpovědět. Ferrari smazalo technickou ztrátu na McLaren,“ uvedl Tuttosport. „Ferrari znovu začíná věřit v titul. Po těžkém týdnu s aférou mají v Maranellu důvod slavit,“ přidal Corriere dello Sport.

Ve Španělsku vládla včera radost, jejich hvězda Alonso porazil svého hlavního soupeře – týmového kolegu. „Fernando potrestal Hamiltona, ale na Raikkonena nestačil,“ píše As. „Raikkonen před geniálním Alonsem. Raikkonen s Ferrari připravili Alonsa o vítězství, Hamilton skončil zklamaný,“ uvedl El Mundo Deportivo.

V Británii měli jasno, přestože se Hamilton dopustil chyby, stále je jejich miláčkem a co je nejdůležitější, vede šampionát, po deváté stál na pódiu. Zajímavý byl pohled dvou deníků na tutéž situaci, první zastávku u mechaniků. „Hamilton zaplatil za chybu s lízátkem velmi draze,“ uvedl The Telegraph. Naopak The Times viní z chyby v boxech mechanika. Každý z hlavních britských deníků však věří tomu, že nebýt oné chyby, bylo by vítězství jejich hvězdy. Pouze Daily Mirror stručně dodal: „Hamilton si uvědomil, že se musí ještě zlepšit, aby mohl stále vítězit.“

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu