Hamilton a McLaren až do roku 2012!

Dennis - Hamilton

Dennis - Hamilton | foto: McLaren

Nový britský objev na sebe loni zaslouženě strhl pozornost celého světa. Stáj McLaren Mercedes si uvědomuje cenu 23letého Lewise Hamiltona nejen po stránce sportovní, ale i marketingové a prodloužili společnou smlouvu až do konce roku 2012.

Očekávané prodloužení smlouvy bylo potvrzeno dnes a mladý Brit si počínaje letošním lednem vydělá podle informací v médiích 1,66 milionu Euro měsíčně. Částka však není zdaleka konečná, u McLarenu totiž s úspěchem funguje systém prémií za dosažené výsledky.

„Fantastické, z prodloužení smlouvy až do roku 2012 mám obrovskou radost. S týmem McLaren Mercedes spolupracuji už od roku 1998 a mám pocit, že bych zde mohl strávit celou svoji kariéru. Je to správný tým, se kterým mohu pomýšlet na vítězství a titul mistra světa,“ uvedl Hamilton.

Také šéf stáje Ron Dennis je zřejmě navýsost spokojen: „S velkou radostí můžeme oznámit prodloužení smlouvy s Lewisem o pět let až do roku 2012. Loni překonal všechna očekávání, a to i od lidí, kteří ho dobře a dlouho znají.“

Celková suma 100 milionů Euro představuje při pěti letech 20 milionů ročně, čímž se Hamilton stává jedním z nejlépe placených pilotů formule 1. Přestože nikdo o prodloužení smlouvy nepochyboval, její oznámení až po polovině ledna svědčí o tom, že zástupci obou stran pravděpodobně svedli o ujednáních a podmínkách ve smlouvě dlouhý a lítý boj…

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu