Kubica podepsal roční smlouvu, co to znamená?

Kubica, Robert

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

Polský hrdina a výtečný pilot je základním stavebním kamenem úspěchů stáje BMW. Avšak s týmem podepsal jen roční kontrakt, z toho vyplývá, že si nechává otevřené vrátka. A kam?

No přece do Ferrari. Pokud Kimi Raikkonen po vypršení smlouvy v roce 2010 opravdu odejde ze světa Formule 1, bude italská stáj hledat vhodného nástupce. A mohla by ho najít právě v Kubicovi. Ve hře je ovšem i Fernando Alonso.

Kubica měl nejprve v plánu dohodnout se na tříleté spolupráci, ale BMW jaksi ztratilo formu a v současné době je třetím nejlepším týmem, nikoliv jedním z třech nejlepších. Robert Kubica chce mít k dispozici vůz, se kterým by mohl bojovat o titul. Proto se rozvážně upsal pouze na jeden rok. V případě nedostatečné rychlosti BMW, by mohl zamířit k hvězdné kariéře u Ferrari. Nebo u McLarenu? Pamatujme, že Kovalainen má smlouvu jen do roku 2009.

Jenže ve hře máme i dvojnásobného šampióna Fernanda Alonsa, který by rovněž chtěl konkurenceschopné auto. Sice se ho snaží zlákat Honda, ale ta je ještě pomalejší, než Renault. Japonská automobilka se to snaží uhrát na královský plat.

Kdo nakonec nahradí Raikkonena (pokud vůbec) je zatím ve hvězdách, ale vážnými kandidáty jsou Kubica a Alonso (jestliže odolá Hondě).

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu