Magnussen zpátky na obzoru

Barrichello, Rubens

Barrichello, Rubens | foto: Rubens Barrichello

Pamatujete si ještě na Jana Magnussena? Není to tak dávno, co jsme měli možnost ho vídat ve startovním poli F1. Přesněji řečeno v letech 1997 a 1998 hájil barvy stáje Stewart.

Bohužel, nadějná kariéra dánského jezdce skončila neslavně. Ironií osudu je, že v GP Kanady 98 získal své první dva body a následně byl pro své slabé výkony vyměněn Josem Verstappenem.

Formule 1 za ním zabouchla dveře, ale možná je znovu otevře. Nejde však o Magnussena staršího, nýbrž mladšího. Jeho patnáctiletý syn Kevin jde po stopách svého otce a v příští sezóně bude závodit v britské Formuli 3.

Letos dominoval v domácí Formuli Ford. Jeho první sezóna v monopostu mu dala perfektní přípravu na poněkud ostřejší britský šampionát.

„Z vozu mám dobrý pocit, brzdy, přítlak, prostě všechno,“ řekl Kevin. Jeho otec vytvořil v britské F3 rekord, jenž překonal až v roce 2001 Takuma Sato. Magnussen tehdy vyhrál čtrnáct závodů z osmnácti, Sato to dokázal celkem šestnáctkrát. „Tátův rekord je motivací. Chce, aby se mi povedlo to stejné. To je hodně vítězství,“ pokračoval s nadsázkou mladý Kevin.

Dnes najdeme ve startovním poli Formule 1 syny bývalých jezdců na přelomu 80. až 90. let. Ale ještě než se většina z nich stačila pořádně rozkoukat, už možná budou brzy soupeřit s novým přílivem dobře známých jmen. Jak ten čas letí…

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu