Piquet stále netuší

Piquet jr., Nelson

Piquet jr., Nelson | foto: Lotus F1 Team

Nelson Piquet junior si svoji debutovou sezonu ve formuli 1 představoval nesporně jinak. U Renaultu se první polovinu roku trápil a s jeho sedačkou jsou spojována také jiná jména. Naopak jeho příjmení se objevilo v souvislosti s Hondou.

Renault hledá dalšího Alonsa, tak by se dalo nazvat snažení týmu kolem Flavia Briatoreho, jenž současně vlastní agenturu zastupující sportovce, jezdce F1 nevyjímaje. V soukromém sektoru však není střet zájmů ničím nekalým.

Po Kovalainenovi dostal šanci Piquet, ale ani jeden se nedokázal prosadit natolik, aby si ho Briatore zavázal ještě před skončením sezony. Místo Piqueta by tedy mohl do monopostu v roce 2009 usedat jeden z dvojice současných testmanů di Grassi nebo Grosjean.

„Nevím co se stane a co mne čeká. Rozhodovat se bude Renault a možná se už i rozhodl. Mně ale zatím nikdo nic neřekl. Rozhodně jsem si první rok v F1 představoval jinak, ale určitě jsem se toho hodně naučil,“ uvedl Brazilec.

V paddocku okruhu v Sao Paulu se hovoří i o tom, že by mohl Piquet zamířit místo Barrichella do Hondy. Zájem na přestupu má mí sponzor japonské stáje Petrobras.

„Ano, slyšel jsem o tom. Není to tady tak velké, každý čeká na rozhodnutí druhého,“ dodal vicemistr šampionátu GP2 2006.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu