Excite-Team s Range Roverem na Dakaru 2013

iM2, 28. září 2011, 14:58 Google+

Britský Excite-Team se v lednu 2013 postaví na start Rally Dakar s Range Roverem Evoque. O stavbu auta by se měl postarat RaBe Race-Cars.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Dakar

Rally Dakar | foto: Loprais team

Sdílejte článek

Rally Dakar čekají od ledna změny, protože tovární tým VW již nebude na startu. To samozřejmě otevírá dveře továrním týmům. Teď jeden tým z Británie představil projekt na rok 2012, se kterým by se měl objevit na Dakaru 2013. Tým Excite spolupracuje s firmou RaBe Race-Cars a chtějí svůj projekt přivést na Dakar 2013. Jezdci budou Martin Rowe, John Hardy a Andrew Coley.

Hardy není jen jezdcem, ale také šéfem týmu. "Je to nejlepší šance pro nezávislé týmy, aby mohly soutěžit na top levelu. Doufáme, že z Dakaru 2013 budeme moci přivést pokud možno co nejlepší výsledek. Proč bychom nakonec nemohli pomýšlet na celkové vítězství?" Přípravy běží již na plné obrátky. V příštím roce se tým již chce zúčastnit některých vytrvalostních soutěží za účelem vývoje vozu, aby na Dakaru 2013 byli plně konkurenceschopní.

"Byli jsme kontaktováni jedním výrobcem. RaBe Race-Cars jsou v tomto sportu již hodně dlouho. Nějakou dobu pozorovali náš vývoj. Pak se nás ptali, jestli nechceme spolupracovat. Chtěli jsme samozřejmě naplnit naše cíle. Teď jim musíme trochu naslouchat," říká obchodník, David Jones.

Mike Jones z RaBe Race-Cars k projektu říká: "Naše firma má v oblasti offroadů dlouholetou praxi. V uplynulých patnácti letech jsme byli v pouštním sportu každodenně. Vývoj dobrého závodního vozu je stejně tak těžký, jako závody. Po čtyřech letech vývoje může auto bojovat s každým protivníkem. Našich 5 prototipů se již zúčastnilo tří Dakarů a byli na 100% spolehliví."

"Díky této spolehlivosti a zkušenostem z testů v Maroku se teď můžeme teď můžeme soustředit na ideální nastavení D4_WN5, se kterým se chceme prezentovat na offroadové scéně. Je to opravdové auto na Dakar. Jsme rádi, že můžeme spojit naše umění s týmem Excite a můžeme se tak pokusit startovat na Dakaru."

Range Rover Evoque bude poháněn třílitrovým dieselovým motorem s turbem. Motor připraví BMW a jeho výkon by měl být 275 koní s kroutícím momentem 650 Nm.

Stránky týmu Excite zde.

Vytisknout

Diskuze: Excite-Team s Range Roverem na Dakaru 2013

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Solberg by chtěl podium, Räikkönen zkušenosti

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud