Nejrychlejší zastávku předvedl Mercedes, Vergne s nejdelším stintem

Mercedes

Mercedes | foto: Mercedes AMG F1 Team

MONAKO - PŘEHLED STINTŮ A ZASTÁVEK V BOXECH; Jak si vedli mechanici jednotlivých týmů v boxech a jaké strategie volili piloti během Velké ceny Monaka?

Absolutně nejrychlejší zastávku předvedli ve 27. kole mechanici Mercedesu, kteří Nica Rosberga přezuli za 3,3 sekundy. O desetinu pomalejší byli u Ferrari při odbavování Felipeho Massy a u Red Bullu v případě Sebastiana Vettela.

Nejhůře si v boxech vedlo HRT, které Karthikeyana ani jednou nezvládlo přezout pod 5,4 sec. Horší výkony jsme zaznamenali i u Force Indie, Lotusu či Williamsu.

Všichni piloti dnes plánovali odjet závod s jedinou zastávkou, žel některým pneumatiky nevydrželi, a tak museli před koncem do boxů znovu - Vergne při tom dokonce zariskoval a jako jediný nasadil pneumatiky pro přechodné podmínky.

Drtivá většina jezdců startovala na super-měkkých pneumatikách a svůj stint se kvůli hrozbě deště snažili maximálně prodloužit. Hromadnou vlnu přezouvání odstartoval ve 27. kole Nico Rosberg, Webberovi se po zastávce o dvě kola později podařilo vyjet opět před ním na první pozici.

Stejně úspěšný však už nebyl Hamilton, kterého o místo v boxech připravil rychlými koly před svou zastávkou Alonso. Než Brit zahřál pneumatiky, bylo Ferrari před ním.

Zpestření do strategií vnesl pouze Vettel, Di Resta a Button, kteří začínali na měkké sadě. Vettelovi se vyplatilo včerejší absolvování Q3 bez měřeného času a díky úvodnímu dlouhému stintu a bleskurychlých kolech na čerstvém vzduchu se dostal zpět do bojů na čele.

Nejdelší stint předvedl Vergne, jenž na měkkých pneumatikách ujel dvě třetiny (53 kol) závodu. Na super-měkké vydržel nejdéle Di Resta - 43 kol (55 % závodu).



Legenda: 

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu