Rozpačitý Alonso: Ferrari v Singapuru nebude tak rychlé jako v Monze

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso po pátečních trénincích varuje před horší konkurenceschopnosti Ferrari než tomu bylo před 14 dny v Monze.

Navíc nové křídlo, které Scuderia do Singapuru přivezla, nefunguje tak, jak si představovali. Ve druhém tréninku se nakonec vrátili k osvědčenému staršímu designu.

"Zkoušeli jsme na voze různé komponenty: některé se zdály být pozitivní, jiné méně - u nich potřebujeme o něco více času na jejich co nejlepší vývoj," popisuje po pátku Alonso.

Celkově bych řekl, že dnešek byl pozitivní, i když první dojem je takový, že nejsme tak konkurenceschopní, jak jsme byli před dvěma týdny v Monze," říká rozpačitě Španěl. "Stále nám schází trochu výkonnosti na dráze, jako je tato, kde potřebujete maximální aerodynamický přítlak."

alonso

Jeho týmový kolega Felipe Massa za ním viditelně zaostával. Zatímco se Alonso věnoval novým dílům, Brazilec pracoval na vyvážení vozu, s nímž nebyl vůbec spokojený.

"Nebyl to pro mě jednoduchý den. Auto nebylo dobré po celý den a také jsem obzvlášť trpěl degradací pneumatik v obou trénincích," loví těžko slova Massa.

"Na konci druhého tréninku jsme přišli na něco, co řádně nefungovalo, to však nevysvětluje všechny mé problémy. Musíme přijít na to, co se stalo, abychom to pro zbytek víkendu mohli napravit. Máme poměrně jasno v tom, jakým směrem se v nastavení ubírat.

Jedna věc je jistá, čeká nás spousta práce," dodává Massa.

 

Páteční snímky Ferrari najdete pod článkem, kompletní fotogalerii ze Singapuru zde.
© Scuderia Ferrari, 2012

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu