Sutil odmítá roli testovacího jezdce: Jsem závodní, ne testovací jezdec

Force India

Force India | foto: Sahara Force India

V případě, že by se Force India rozhodla angažovat Julese Bianchiho, tak se Adrian Sutil porozhlédne po místě závodního pilota v jiné sérii, pozici testovacího pilota odmítá.

Force India se ještě nerozhodla, zda angažuje jako druhého závodního pilota pro tuto sezonu Adriana Sutila nebo Julese Bianchiho. Oba jezdci dostali příležitost v testech v Barceloně a oba jsou schopni týmu něco přinést. Zatímco Bianchi vloni plnil vloni roli testovacího a záložního jezdce, pro Sutila podobná pozice nepřichází v úvahu: "Jsem závodní jezdec, ne testovací," říká pilot.

"Tohle [místo druhého závodního jezdce Force Indie] je moji jedinou šancí," přiznává Adrian Sutil. Pokud by ho tým neangažoval, tak by se 30 letý jezdec s Formuli 1 rozloučil: "Pokud by to nevyšlo, tak bychom se museli poohlédnout po jiných zajímavých sériích. Ale pozice testovacího jezdce? Opravdu nevím, jestli by tohle bylo to pravé pro mě."

Sutil dlouho ani nevěděl, jestli vůbec dostane šanci pro svůj bývalý tým testovat - i přesto na tuto příležitost trénoval: "Pochopitelně, že jsem se připravoval, i když telefonát s nabídkou na test přišel velmi pozdě. Lepší příprava byla pochopitelně možná, kdybych předtím věděl, že budu sedět v kokpitu. V několika posledních měsících jsme ale tvrdě pracovali na mé fyzické stránce."


Ostatně trénink provázel Adriana Sutila celým rokem 2012, proč? "Neustále jsem doufal, že někoho nějaký tým propustí a já dostanu šanci. Během roku jsem tedy normálně trénoval. Pokaždé, když usednete do vozu, tak je to ale něco jiného." Pilot nevidí žádný důvod, proč by jej tým, se kterým v minulosti spolupracoval, neměl znovu angažovat.

Spekulovalo se o tom, že by mohl mít Němec po aféře ze Šanghaje problémy s vízy, to ale odmítá: "Všechno už je dobré. V minulém roce jsem se pokusil všechno urovnat. Již mi tato kauza nečiní žádné problémy. Myslím, že tým viděl, že stále dokáži s vozem jezdit po závodním okruhu velmi rychle. Snad se rozhodnutí dočkáme příští týden a od něj se můžeme ohledně budoucnosti odrazit."

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu