Räikkönen: Mercedes může v Austrálii hodně lidí překvapit

Mercedes F1 W04

Mercedes F1 W04 | foto: Mercedes AMG F1 Team

Kimi Räikkönen si myslí, že Mercedes může v Austrálii dost lidí překvapit poté, co během posledních dvou dnů testování v Barceloně zajel nejrychlejší časy.

Nico Rosberg zajel nejrychlejší čas v neděli (1:20,130 min), Lewis Hamilton skončil o den dříve taky na čele (1:20,558 min). Nejblíže jim byl Fernando Alonso, kterému v neděli na Rosberga scházely necelé 4 desetiny sekundy. Mercedes byl při posledních testech také spolehlivý a ujel nejvíce kilometrů ze všech týmů.

Räikkönenovi scházelo 1,5 s, myslí si však, že by německému týmu byl blíže, kdyby jezdil s menším množstvím paliva. Fin v sobotu v Barceloně kvůli nevolnosti scházel, v neděli zase ztratil spoustu času kvůli problému s převodovkou.

"Určitě jsme jim mohli být alespoň blíže, ale v podstatě na tom nezáleží, jestli zde zajedeme dobrý čas či nikoliv. Snad budeme moci být rychlí v prvních závodech," doufá pilot Lotusu.

"Mercedes může docela dost lidí překvapit. Ale minulý rok jsme v zimě viděli, že zde byli rychlí, a pak bylo trochu překvapení, že v závodech nebyli moc silní. Uvidíme," přemítá Fin, jenž by rád letos vylepšil své postavení z loňského šampionátu, v němž skončil třetí.

kimi

"Musíme být celkově rychlejší než minulý rok. Pokud si dokážeme udržet konzistenci, přidat trochu rychlosti a lepší výsledek v úvodu ročníku, pak snad budeme mít větší šanci," dodává Räikkönen.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu