Horner ze špatného startu Webbera obvinil McLaren, chyba však byla u Red Bullu

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Christian Horner si včera postěžoval, že za špatný start Marka Webbera v Melbourne může problém se standardizovanou řídicí jednotkou (ECU) dodávanou McLarenem. Ten však tvrdí, že jeho zařízení bylo pořádku a že příčinu problému by měl Red Bull hledat u sebe v garáži.

Webber při nájezdu na startovní rošt přišel o veškeré telemetrické údaje a o KERS, což přispělo k jeho bídnému startu, po němž se propadl z druhého na sedmé místo.

Red Bull kvůli tomu původně obvinil McLaren. Horner na otázku novinářů, co ovlivnilo Australanův start, odpověděl: "Měli byste se zeptat McLarenu, proč jejich ECU nefungovala, protože on byl slepý a neměl žádnou telemetrii. Je to něco, co musí vyřešit, protože to během testování dělalo hodně problémů."

Důkladnější inspekce, kterou po závodě provedli inženýři McLarenu, však ukázala na problém v garáži Red Bullu. "V garáži u datového systému Marka Webbera došlo při najíždění na rošt k problému. ECU ve voze je v pořádku.

Je nám líto jakéhokoliv narušení Markových příprav na start závodu a budeme s týmem pokračovat na tom, aby se to již neopakovalo," říká Autosportu generální ředitel společnosti McLaren Electronic Systems Peter van Manen.

webber
Mark Webber přišel o šanci bojovat o vítězství opět již na startu, ne však vinou McLarenu, jak původně tvrdil Christian Horner (Red Bull Racing)

McLaren kvůli přechodu na nové turbomotory v sezóně 2014 vyvinul novou specifikaci ECU (TAG-320), u níž se ale vyskytují různé problémy. Týmu se je však týmu postupně daří odstraňovat.

"Je to dřina, a není to dokonalé. Nechci bránit naši elektroniku, ale když se ujmete dodávky těchto věcí, lidé očekávají, že budou dokonalé. Jednalo se o zcela novou ECU s úplně novým softwarem a myslím si, že nás to všechny trochu uspalo, protože tyto systémy byly tak neprůstřelné," uvedl šéf McLarenu Martin Whitmarsh.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu