Räikkönen: Plány na příští rok jsou otevřené

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Kimi Räikkonen stále zůstává otevřený ohledně svého angažmá pro rok 2014. Spekuluje se o jeho možném přestupu k Red Bullu.

Po událostech v Malajsii, které proběhly mezi piloty Red Bullu se začalo spekulovat o možném odchodu Marka Webbera z tohoto týmu. Spekulace navíc zesílili poté, co majitel stáje Dietrich Mateschitz prohlásil, že Kimi Räikkönen vždy patřil mezi kandidáty na sedačku v jeho týmu.

Sám Räikkönen prohlásil, že je ještě velmi brzy na to, aby se pouštěl do jakýchkoliv vyjednávání.

"Ve formuli 1 vznikají různé zvěsti, to je normální. Nemám žádný kontrakt na příští rok, ani žádné konkrétní plány," řekl s ledovým klidem Fin přezdívaný "Iceman".

"Vy novináři vytváříte spekulace. Sezóna má za sebou teprve dva závody. Budu se snažit skončit co nejvýše a na konci roku se uvidí," dodal. Na otázku, zda zůstane ve Formuli 1, odpověděl, že s největší pravděpodobností ano.


Zůstane Räikkönen u Lotusu a nebo změní působiště? (foto: Lotus F1 Team)

I přesto, že se tým Lotus snaží o doboru atmosféru v týmu, která Räikkönenovi vyhovuje, Fin prozradil, že se v F1 necítil špatně v žádném týmu.

"Jak jsem vždy říkal, všechny týmy byly odlišné. Každý tým funguje jinak, ale všichni se snaží dosáhnout stejného cíle. Strávil jsem dobrý čas ve všech týmech."

"Nebudu říkat, že je to tady lepší než jinde, protože jsem nikde neměl žádné problémy, nebo něco takového. Je to prostě jen jiné místo," uzavřel pro sebe typicky Räikkönen.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu