Sauber budou pohánět motory Ferrari i v roce 2014

Hülkenberg, Nico

Hülkenberg, Nico | foto: Sauber Motorsport AG

Švýcarský tým bude používat i v roce 2014 pohonné jednotky od Ferrari. Ferrari už se stáje Sauber spolupracuje po dlouhou dobu.

Sauber bude používat pohonné jednotky Ferrari, včetně ERS a převodovky, i v průběhu příští sezony, kdy dojde ke změně a přechodu na motory V6 s turbem.

"Jsme rádi, že můžeme prodloužit naši technickou spolupráci s Ferrari. Jsme rádi, že s italským týmem společně vstoupíme do nové éry, která na Formuli 1 v roce 2014 čeká. Ferrari představuje pro Sauber dlouholetého partnera. První období naší spolupráce probíhalo mezi lety 1997 až 2005 a druhé pak od roku 2010," říká šéfka týmu Monisha Kaltenborn. 

"Jsme hrdí na to, že můžeme prodloužit spolupráci s takto prestižní značkou, jakou Ferrari zcela bez pochyby je. Těšíme se na společnou spolupráci v sezoně 2014. Ferrari je silným a spolehlivým partnerem."

Ferrari tedy bude zásobovat motory kromě své vlastní stáje také stáje Marussia a právě Sauber. Současný zákazník - Toro Rosso - se rozhodl pro sezonu 2014 přestoupit k Renaultu. Přestup italského týmu dává smysl, protože jeho 'sesterský tým' také používá francouzské motory.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu