Wolff: Hamilton a Rosberg na sebe navzájem tlačí, pro Mercedes jsou skvělí

Rosberg, Nico

Rosberg, Nico | foto: Mercedes AMG F1 Team

Výkonný ředitel Mercedesu Toto Wolff je nadmíru spokojený se svými jezdci: s Lewisem Hamiltonem a Nicem Rosbergem.

Mercedesu se podařilo předstihnout Ferrari v šampionátu konstruktérů, před posledním závodem má nad svým soupeřem náskok 15 bodů. Dík za to patří Hamiltonovi s Rosbergem, kteří dle Wolffa tvoří nejlepší jezdeckou dvojici v současné F1.

"Můžete pozorovat, jak na sebe navzájem tlačí. Soutěží od počátku víkendu, a to je pro tým skvělé. Jeden s druhým jednají férově - respektují názory a nápady toho druhého," popisuje v rozhovoru pro ESPN výkonný ředitel Mercedesu.

"Vzájemně si sdílejí různé věci. Dobrá, každý má své drobné triky, ale přesto to dělají správným způsobem pro tým. Jsou inteligentní na to, aby pochopili, že to je nyní o týmu. Není to o maximalizaci jejich vlastní výkonnosti. Jde o výjimečně příjemné prostředí pro práci," pochvaluje si.

V závěru přiznává, že se Mercedes v důsledku boje o druhou příčku v šampionátu zaměřil na letošní sezónu více, než původně plánoval: "Trochu jsme polevili v našem úsilí pro rok 2014, protože jsme viděli, že jsme [letos] konkurenceschopní."

"Dokonce můžeme skončit na druhém místě a stát se v šampionátu konstruktérů vicemistry, což je velký úspěch. Stále se však roku 2014 musíme věnovat," dodává Wolff před posledním závodem sezóny - Velkou cenou Brazílie.

hamilton - rosberg
Hamilton s Rosbergem se vzájemně posouvají k lepším výkonům (foto: Mercedes AMG F1 Team)

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu