Alonso: "Že to Ferrari letos zpackalo? Jen se podívejte na Williams či McLaren"

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Fernando Alonso uznává, že letos nepodával ve voze tak dobré výkony, jako v roce 2012. Svého rozhodnutí dát přednost Ferrari před Red Bullem nelituje - z jeho pohledu se jedná o tu "nejjistější" volbu pro kteréhokoliv jezdce.

Jeho soupeři jej sice v dotazníku španělského listu AS zvolili za lepšího jezdce než mistra světa Sebastiana Vettela, přesto Španěl se svými výkony není spokojený: "Vždy to je příjemné, když víte, že vás vaši vrstevníci uznávají, ale myslím si, že nejlepším v mé kariéře byl rok 2012."

"V této sezóně byly časy, kdy jsem nebyl dost dobrý, jako když jsem mohl podat o něco lepší výkon, nebo když jsem udělal chybu jako v Malajsii. To jsou věcí, které se příští rok nemohou opakovat.

Musíme prožít dokonalý rok, podobně jako 2012. Počítá se to, když jste sami se sebou spokojeni, ale po letošním roce jsou věci, které se zlepší," očekává Alonso, jehož výkony v sezóně 2013 ohodnotil prezident Ferrari Luca di Montezemolo známkou 8 z 10.

O jeho služby se zajímá McLaren. Co říká Fernando na nedávný výrok Rona Dennise, že by nebránil jeho návratu do Wokingu? "Nemůžete komentovat všechno, co každý den čtete, jinak byste potřebovali, aby pro vás pracoval někdo, kdo by nedělal nic jiného."

Alonso opakuje, že je u Ferrari spokojený a svého rozhodnutí z minulosti podepsat dlouholetou smlouvu nelituje: "Možná někteří udělali v minulých letech dobře, že si vybrali Red Bull, ale tou nejjistější volbou pro kteréhokoliv závodního jezdce je Ferrari. Říkají, že jsme to letos zpackali, ale jen se podívejte na Williams či McLaren!"

alonso
Fernando Alonso se svým týmem (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 23 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu