Proces s Ecclestonem začne 24. dubna

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Bernie Ecclestone už brzy poprvé předstoupí před soud kvůli podezření z uplácení. Německé úřady nyní dolaďují poslední detaily, tak aby 24. dubna začal proces, který může přivést ředitele F1 až do vězení.

Celá obžaloba je založena na svědectví německého bankéře Gerharda Gribkowskyho, který s Ecclestonem dříve spolupracoval. Podle žalobce však proces nestojí jen na tomto svědectví. V rukávu prý má žalobce ještě "minimálně několik dalších přímých i nepřímých důkazů o Ecclestonově vině." Pokud se toto tvrzení ukáže jako pravdivé, mohl by to být problém i pro těžkou váhu jakou Bernie Ecclestone bezpochyby je.

Úřady počítají s protahovaným soudem a tak pro začátek vyhradily tomuto procesu 26 stání, ta budou probíhat každý týden v úterý a ve středu, tak aby nebyla ohrožena účast Bernieho Ecclestona na závodech F1. Soud bude mít přestávku v období od poloviny srpna do poloviny září, rozsudku se tak nejspíš nedočkáme dříve než v říjnu, je totiž pravděpodobné, že se soud oproti předpokladům ještě protáhne o další stání.

Ecclestone již dříve prohlásil, že se cítí nevinný. I přes toto prohlášení ztratil šéf F1 kvůli procesu několik svých pravomocí. Například důležité smlouvy budou muset minimálně do rozsudku podepisovat předseda a místopředseda správní rady. Eccelstone se však nadále bude věnovat řízení F1 a pomocí své moci tahat za zákulisní nitky. V současnosti se například snaží obhájit pravidlo o dvojnásobném bodování posledních závodů sezóny.

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu