Alonso: Noví lidé přinášejí nové nápady, Ferrari je letos silnější než loni

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari bude letos silnějším týmem než v loňské sezóně. Proč si to myslí jeho závodní pilot - Fernando Alonso?

"Máme v organizaci a po její technické stránce několik nových lidí, kteří přinesli nové nápady, nové filozofie práce a v továrně je několik nových detailů," pochvaluje si španělský pilot, který s vozem F14 T určeným pro sezónu 2014 ujel v prvním předsezónním testu v Jerezu 766 km a předvedl sedmý nejrychlejší čas.

"Také k závodnímu týmu přicházejí někteří inženýři, kteří přinesou čerstvé nápady, pokud jde o práci a přístup k velkým cenám. Vnímám to pozitivně. Jsme letos silnější, než jsme byli minulý rok," cituje Alonsa dnešní vydání Autosportu.

K Ferrari v létě přišel na pozici technického ředitele James Allison, z Lotusu jej poté doplnil také šéf aerodynamiky Dirk de Beer. Aerodynamický tým v Maranellu mj. loni posílil také Loic Bigois z Mercedesu a Gavin Bonney z Force Indie.

V Jerezu se velký soupeř Ferrari - stáj Red Bull, která ovládla poslední čtyři šampionáty, potýkala s technickými problémy. Více o formě jednotlivých týmů napoví testování v Bahrajnu, které začíná ve středu 19. února 2014.

alonso
Fernando Alonso s novým vozem F14 T během testování v Jerezu (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu