Udrží se ambiciózní Force India před Ferrari? "Pokud to půjde, budeme bojovat"

Force India

Force India | foto: Sahara Force India

Force India prožívá úspěšný vstup do sezóny - v hodnocení konstruktérů ji patří dokonce třetí místo před Ferrari a McLarenem. A dle svého vyjádření se ho nehodlá jen tak vzdát.

Indická stáj má před pátým McLarenem náskok 11 bodů, před druhým Ferrari vede těsně o 2 body, a je tak nejlepším zákaznickým týmem Mercedesu.

"Lotus se momentálně trápí a nejsou tam, kde by chtěli. Našim dalším soupeřem by byl McLaren,  a ti se také trápí, což mě vůbec nermoutí - jejich problémy nemusí být zcela bezvýznamné!" uvádí zástupce šéfa Bob Fernley pro Autosport.

"Pro nás to bude těžké soupeřit s Red Bullem a Mercedesem. Nebude to lehké dále soupeřit s Ferrari, ale pokud to jen půjde, budeme bojovat," pokračuje Fernley, který se chce udržet před špičkovými týmy s podstatně vyššími rozpočty.

Jeho jezdec Nico Hülkenberg v závodech často bojuje s Fernandem Alonsem, což je podle Fernleyho pro Force Indii velký pokrok: "Když se podíváte na naše historické výsledky, je to s nimi jako na houpačce, zatímco teď jsme napříč okruhy naprosto konzistentní."

force india
Force India bude bojovat o to, aby pilotům Ferrari ukazovala záda
(foto: Sahara Force India)

"Pokud se podíváte na Ferrari, tak ti jsou na tom zřejmě opačně: Bahrajn byl pro ně Achillovou patou a v Číně na tom byli mnohem lépe. V určitých případech se jen projevuj DNA designu. Když si vezmete Austrálii a Malajsii, tak tam Nico a Fernando spolu po celou dobu bojovali, takže to do sebe zapadá. Jsme tím celkem potěšeni," dodává Fernley.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu