Räikkönen: Až dosud jsem měl ranec smůly

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen má za to, že pouze nehody v dosavadním průběhu sezony 2014 zamaskovaly jeho výkony po návratu do Ferrari.

Navrátilec do italského týmu zaostává mezi jezdci výrazně za svým týmovým kolegou Fernandem Alonsem, kterému patří třetí místo. Během šestého závodu v Monaku mířil Kimi Räikkönen k prvnímu vítězství nad svým týmovým kolegou Alonsem, avšak zezadu do něj narazil ve fázi safety caru Max Chilton, což mu pochopitelně zničilo závod.

Mistr světa z roku 2007 se do kolizí připletl také v Bahrajnu a v Malajsii. Podle jeho slov tedy incidenty znevažují výkony, které po svém návratu do Maranella podává. "Už několikrát jsem jel opravdu dobře, ale vždy se v závodu něco pokazilo - něco jako defekt poté, co do mě někdo nabourá.

Zatím se to nikdy nešelo dohromady," odpověděl Räikkönen na otázku Autosportu, zda-li bylo Monako jeho dosavadním nejlepším závodem po návratu. "Je to škoda, znovu jsme v Monaku měli dobrou pozici, ale pak jsme dostali defekt, takže zase smůla. Jsou to malé věci, které se pokazí, a na konci způsobí velký rozdíl."


V Monaku Kimi Fernanda porazit měl, ale smůla byla proti
(zdroj: Scuderia Ferrari)

Loňský pilot Lotusu stále není spokojen s ovladatelností svého F14 T. Podle něj však stačí trošku více tvrdé práce a štěstí a sezona se výrazně změní: "Jakmile dostaneme z věcí dobrý pocit, tak si jsem jistý, že to půjde mnohem lépe. Ale do doby, než začneme získávat dobré výsledky, tak musíme pokračovat v boji a snad budeme mít v budoucnu i víc štěští."

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu