Gutiérrez: V F1 mám kromě Sauberu další atraktivní možnosti

Gutiérrez, Esteban

Gutiérrez, Esteban | foto: Sauber Motorsport AG

Zatímco je mnoho pilotů v F1 ohledně své budoucnosti v nejistotě, mexický pilot Sauberu Esteban Gutiérrez tvrdí, že si před sezónou 2015 může z atraktivních nabídek dokonce vybírat.

Bývalý mistr světa GP3 a třetí muž šampionátu GP2 v roce 2012 si na potvrzení svého místa v F1 musí počkat do prosince letošního roku, kdy chce Sauber přijít s oznámení jezdecké sestavy. Myslí si však, že jeho budoucí plány získají konkrétnější obrysy již několik závodů před koncem letošního ročníku. Přestože má několik variant, rád by zůstal v Hinwilu.

"Je to jednou z mých priorit [zůstat u Sauberu]. Mám jiné možnosti [v F1], které jsou také atraktivní, ale uvidíme, k čemu dojde v příštích dvou nebo třech týdnech," hovoří Gutiérrez o své budoucnosti v F1.

Častější přítomnost Gieda van der Gardeho u Sauberu nevnímá jako svou hrozbu. Holanďan se zúčastnil s týmem několika testů a šanci dostává i během pátečních tréninků.

"Necítím se ohrožený. Má svou roli a v rámci ní odvádí svou nejlepší práci. Navíc je dobrým klukem, s kterým dobře vycházím. Nemám nic proti němu. Nijak mě to nevzrušuje," pokračuje mexický pilot, jehož týmovým kolegou je letos Adrian Sutil.

gutierrez
Esteban Gutiérrez se Sauberem C33 v Monze (foto: Sauber Motorsport AG)

"Opravdu se soustředím na svou práci s týmem a s inženýry. Během posledních závodů jsme učinili dobré pokroky. Stojí za povšimnutí, že s týmem pracuji už léta," dodává Gutiérrez, jenž se Sauberem absolvoval svůj první test v F1 v roce 2009. V dalším roce byl jmenován testovacím a rezervním pilotem, závodní premiéry se švýcarským týmem se dočkal loni.

Letos se ale Sauberu vůbec nedaří - po loňské sezóně, kdy porazil Toro Rosso i Williams a s 57 body skončil sedmý, zatím ještě neskóroval. Gutiérrez dokončil jen osm závodů z 13, svůj nejlepší výsledek zaznamenal na úvod sezóny v Austrálii, kde dojel dvanáctý. Mezi piloty mu v celkovém pořadí patří až 20. příčka. Jeho sponzorem je mexický miliardář Carlos Slim vlastnící telekomunikační společnost Telmex.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu