Symonds srovnává Sennu, Schumachera a Alonsa. Kdo je nejlepší?

symonds, pat

symonds, pat | foto: Williams F1 Team

Pat Symonds srovnává rekordmana Formule 1, Michaela Schumachera s Ayrtonem Sennou a Fernandem Alonsem. Výsledek jeho srovnání je jednoznačný.

Asi žádný inženýr ve Formuli 1 nepracoval během své kariéry s takovými legendami jako Pat Symonds. Brit začal svoji kariéru v F1 v 80. letech u týmu Toleman, tam také tehdy potkal mladého Ayrtona Sennu. V Benettonu pak vytrvořil s tou dobou také hodně mladým Michaelem Schumacherem legendární tým, který jejich zásluhou získal dva tituly mistrů světa. O několik let později byl u Renaultu s mladým Fernandem Alonsem u zisku dalších dvou titulů. 

Která z těchto legend motorsportu je tedy nejkoplexnějším jezdcem? Pro 'RichlandF1' odpověděl dnešní technický ředitel týmu Williams poměrně jednoznačně: "Michael Schumacher." Senna měl prý v době, kdy s ním mohl Symonds spolupracovat ještě několik nedostatků: "Jeho fitness a jeho záliba v detail. Měl ale asi více přirozených schopností než Michael."

Také Španěl Alonso měl podle Symondse několik chybiček, o kterých ale nic nepověděl. Co se Schumachera týče, kterému tou dobou dělal závodního inženýra, tak si jej Symonds nemůže vynachválit. "Michael byl v každém ohedu neuvěřitelně dobrý. Měl schopnost dobře pracovat na svých fyzických předpokladech, jeho pochopení pro průběh věcí, čtení průběhu závodu, jednoduše opravdu všechno."

Nakonec Symonds Schumacherovi vysekl pěknou poklonu: "Pro mě byl nejlepším [Michael], se kterým jsem kdy dělal." Aktuálně je u Williamsu Valtteri Bottas, který je mladým a nadějným pilotem. Podaří se Symondsovi získat další úspěchy s dalším mladíkem? Na to si musíme počkat.

Diskuze:

Počet příspěvků: 18 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu