Todt: Massa je u Williamsu šťastnější než u Ferrari

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Williams F1 Team

Podle manažera Felipeho Massy, Nicolase Todta, byl přestup Brazilce z Ferrari do Williamsu pro něj vysvobozením.

V Brazílii slavili fanoušci Felipeho Massy jeho třetí místo tak jako by vyhrál. Také jezdec samotný svůj výsledek pravděpodobně takto vnímal. Úspěch z Brazílie je ale jen malá část vysvobození, které vice-mistr světa z roku 2008 po přestupu od Ferrari do Williamsu letos zažívá. Odchod po 8 letech z Maranella se dle jeho manažera, Nicolase Todta, povedl.

Hlavně poslední čtyři roky u Scuderie nebyly pro Felipeho jednoduché. Vedle Fernanda Alonsa hrál neustále druhé housle a byl označován za nosiče vody. Také na trati se mu jen zřídka dařilo prokazovat svoji pravou rychlost. U Williamsu ale přišla změna a nová role.

"Když se Vám dostává pozornosti, které je potřeba, tak to změní Váš život," popisuje Todt pro francouzský server 'Auto Hebdo'. "U Ferrari to ale nebyl vždy ten případ. Felipe po odchodu z Ferrari maximálně využil situaci. Když k tomu má navíc ty správné lidi, tak to zvyšuje motivaci.

Nejprve nebylo jednoduché [u Williamsu] získat body. Občas měl smůlu a nebo proti němu hrály nepříznivé okolnosti. Ale druhá polovina sezony byla o dost lepší. Výkony Bottase se nenechal zastrašit, spíše naopak. 


Felipeho oslava na podium v Brazílii (foto: Pirelli)

Byl to důkaz dobrého vozu i týmu. Ve všech aspektech ukázal svoji odhodlanost. Felipemu je jasné, že už mu není 20 let, takže před ním není spousta sezon. I proto jej neopustila nikdy jeho vášeň. Zřídka kdy jsem jel viděl šťastnějšího než teď. Williams je zcela určitě britský super tým, ve kterém panuje uvolněnější atmosféra, bez politikaření a tlaku," zakončil syn šéfa FIA.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu