Lauda: Závodníci jsou sobci, je to jediná cesta k úspěchu

Mercedes

Mercedes | foto: Daimler AG

Niki Lauda se zastal Lewise Hamiltona poté, co se do Brita pustil jeho týmový kolega Nico Rosberg s tím, že mu jeho pomalá jízda pokazila strategii. Podle bývalého trojnásobného šampiona je každý jezdec sobecký.

Lewis Hamilton během tiskové konference po závodě v Číně uvedl, že myslel především na sebe, čímž rozlítil svého týmového kolegu Nica Rosberga. Ten se nechal slyšet, že mu byl záměrně pokažen závod, protože jel Brit zbytečně pomalu a on tak byl vystaven možnému útoku Sebastiana Vettela jedoucího na třetím místě.

Toto Wolff uklidňoval situaci tím, že se nic mimořádného nestalo a jednání Lewise Hamiltona bylo v pořádku. Brita se zastal také Niki Lauda.

"Samozřejmě že každý jezdí sobecky. Proč myslíte, že tu ti kluci jsou? Já je nazývám egocentrickými bastardy. Je to jediná cesta k vítězství a zisku titulu. Všichni jsou stejní. Nico je stejný jako Lewis a obráceně, když na to přijde. Já souhlasím s tím, jak to je a proto závodíme," okomentoval situaci trojnásobný šampion.

A jeho slova často potvrzují i samotní piloti. Když byl napříkad nedávno Jenson Button v rozhovoru pro Sky Sport dotázán na založení rodiny, vyjádřil se tak, že děti po dobu své závodní kariéry neplánuje, neboť musí být  hodně sebestředný a podle něj to nejde dohromady. Fakt, že se Hamilton soustřdil pouze na sebe není ničím neobvyklým.

"Lewis byl celý víkend lepší. Myslím, že se Nico hodně těžce snažil a mohli jste to pozorovat na časech, měl za sebou Vettela, což bylo v určité chvíle hrozbou a on se pokoušel dojet Lewise a porazit ho, ale nakonec mu to nevyšlo," dodává na účet německého pilota.


Podle Laudy na Hamiltona Rosberg jednoduše neměl (foto: Mercedes AMG F1 Team)

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 19 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu