Na Slovensku uvidí formuli 1, třebaže starší...

Toro Rosso STR1 s motorem Cosworth V10 uvidí diváci na Slovakia Ringu

Toro Rosso STR1 s motorem Cosworth V10 uvidí diváci na Slovakia Ringu | foto: GEPA pictures GmbH

Promo akce se líbí po celém světě, a je celkem lhostejné, zda se konají v ulicích měst nebo na speciálních okruzích. V České republice i předchozím Československu už podobné zkušenosti máme, kdo má zájem, může nyní vyrazit na Slovensko.

Můžeme připomenout rok 1967, kdy se na brněnském okruhu proháněl Brit Mike Spence na BRM P115, návštěvu dvojice Rosberg - Giacomelli o 15 let později, dále pak přítomnost Davida Coultharda v Hluboké nad Vltavou, Miky Häkkinena, Felipe Massy a Michaela Schumachera v Praze. Prostě formule 1 už nám není vzdálená jako dříve, navíc existuje množství historických závodů a retropodniků, při nichž se můžeme pokochat i letitými i těmi novodobějšími monoposty. 

Kdo neměl možnost se podívat do Británie na tradiční Festival of Speed v Goodwoodu, může nyní zamířit na Grand Prix Slovenska cestovních vozů, kterou pořádá okruh Slovakia Ring ve dnech 21. - 23. srpna. Kromě bohatého závodního programu se diváci mohou těšit na jízdu monopostu Toro Rosso STR1 s pohonnou jednotkou Cosworth V10. Tento vůz pilotovali před necelými deseti roky Ital Vitantonio Liuzzi a Amneričan Scott Speed. Na tratích Grand Prix ho viděli diváci v osmnácti případech a nejlepší umístění má na kontě Liuzzi, který v Grand Prix USA 2006 dojel na osmém, tehdy posledním bodovaném místě. 

Do kokpitu se na Slovakia Ringu posadí zkušený Rakušan Ingo Gerstl, na jehož kontě najdeme vítězství v seriálech BOSS GP a EuroBoss. Prostředí formule 1 dobře zná, protože v něm působil i jako testovací jezdec.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu