Bianchiho nehoda piloty sjednotila

Virtuální safety car je výborným krokem, myslí si Felipe Nasr

Virtuální safety car je výborným krokem, myslí si Felipe Nasr | foto: Sauber Motorsport AG

Bezpečnostní opatření musí být taková, aby se už nikdy nemohlo opakovat to, co postihlo Julese Bianchiho, takové je resumé pilotů F1, kteří tvrdí, že právě osud nešťastného Francouze je v této otázce sblížil.

Brazilci Felipe Nasr a Felipe Massa se domnívají, že sportovní komise reagovala ohledně změn následujících po Bianchiho incidentu správně - jsou toho názoru, že i piloti se více zaměřili na otázky bezpečnosti. "Bianchiho nehoda všemi otřásla, piloty, týmy a nakonec i FIA. Všem otevřela oči a přinutila je jednat," uvedl Nasr pro server Motorsport.com.

"Fomuli 1 se snažíme v každém aspektu zlepšovat, jezdci se v tomto směru mnohem více sjednotili. Některé věci doznaly změn, což byl třeba případ virtuálního safety caru. Teď se může objevit, kdykoli se na trati objeví nějaký rušivý jev, nečistota, trosky vozu či jiná nebezpečná situace. Pilotům je jasné, že musí být mnohem obezřetnější, co se bezpečnosti týče," pokračuje Brazilec.

img-responsive

Bianchiho případ se už nesmí opakovat, říká Massa. | foto: Williams F1 Team

Už žádný další Bianchi
Felipe Massa je přesvědčen, že nové postupy zavedené prostřednictvím FIA prakticky vylučují, aby se nehoda podobná té Bianchiho opakovala. Také on vyzdvihuje především zavedení virtuálního SC. "Je to opravdu dobrý nápad, myslím, že je nemožné, aby se někdy stalo něco podobného jako Julesovi."

Massa se rovněž domnívá, že Bianchiho nehoda vedla k užší spolupráci pilotů ohledně bezpečnosti, pokud budou mít společnou pravomoc, mohou požadovat více bezpečnostních změn. "Po Julesově nehodě se o bezpečnosti jednalo mnohem častěji. Současné vozy F1 jsou bezpečné, proto je důležité, aby se tak hloupá nehoda už nikdy nemohla opakovat. Piloti jsou silné osobnosti, je třeba, aby své nápady sjednotili. Jedinec nemá šanci toho příliš změnit, je důležité, abychom byli silnou skupinou a měli stejné cíle," vysvětluje Massa.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu