Button nabádá, aby nikdo nečekal od McLarenu zázraky

Poslední dva závody byly pro McLaren velmi náročné

Poslední dva závody byly pro McLaren velmi náročné | foto: McLaren

Po letošním největším úspěchu v Maďarsku, kde Fernando Alonso dojel na pátém místě, sklouzl McLaren opět na chvost startovního pole, ovšem v závodech na rychlých tratích ve Spa a na Monze se ani dobré výsledky neočekávaly.

Naděje se tedy upírají k Singapuru, jehož povaha by mohla opět přinést týmu z Wokingu výraznější úspěch. Jenson Button však varuje před přílišným optimismem a žádá, aby si tým nekladl cíle, kterých není schopen dosáhnout.

"V přípravách na každý závod je vždy spousta očekávávní, u nás to není jiné. Měli jsme teď pár opravdu velmi náročných závodů, ale pořád jsme si říkali, že v závěru sezóny díky posílení některých prvků na tom budeme podstatně lépe," volí opatrná slova a raději nechce připomínat, jak se na začátku sezóny tvrdilo, že v její druhé polovině bude McLaren schopen bojovat o stupně vítězů, dokonce padala i slova o možném vítězství.

"Nepochybujeme o tom, že nás čeká dost práce, ale nesmíme čekat, že se dostaví zázraky přes noc. Singapur je fantastický okruh, jede se tu jeden z nejdelších závodů sezóny, tedy z hlediska času, často tu bývá k vidění safety car. Stát se tu může opravdu cokoli, proto se soustřeďme na konfiguraci našich vozů a vydolujme z tohoto víkendu maximum pozitiv," burcuje Button.

Britský pilot se domnívá, že McLaren má v současnosti "čtvrtý nebo pátý nejlepší podvozek ve startovním poli." Navzdory tomu je na předposledním, devátém místě v Poháru konstruktéru se sedmnácti body. Na Sauber ztrácí osm bodů.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu