Evropská specifikace Fiatu 124 Spider je na světě, má jen 140 koní

Přední světla evropské specifikace mají čirou optiku, Fiat 124 Spider.

Přední světla evropské specifikace mají čirou optiku, Fiat 124 Spider. | foto: Fiat

Fiat 124 Spider, dvojče Mazdy MX-5, slaví svou světovou premiéru aktuálně na autosalonu v Los Angeles. Italská automobilka nicméně neztrácí čas a téměř současně se severoamerickou verzí představila i verzi pro region EMEA (Evropa, Afrika a Střední východ).

A tato specifikace je překvapivě vizuálně téměř naprosto stejná jako ta, jejíž premiéru oslavuje město andělů. Jedinou změnu zaznamenáte v čirém překrytí předních světel a lehce odlišné optice světel vzadu. Obojí by se ale dalo přisuzovat odlišné legislativě.

Evropa rovněž dostane svou limitovanou „uvítací“ verzi, které Fiat říká Anniverssary a místo modrého laku s hnědým koženým interiérem má červený lak Rosso Passione s černým koženým interiérem. Povšimněte si též decentního loga 124 na masce chladiče.

Největším rozdílem mezi severoamerickou a evropskou 124 Spider tak asi bude motorový prostor. Ne snad, že by u nás nemělo dvojče Mazdy přeplňovanou zážehovou čtrnáctistovku MultiAir, avšak místo 160 koní a 249 Nm disponuje jen 140 koníky a 240 Nm. Nejisté je také nasazení šestistupňového automatu, to nás ale zase až tak trápit nemusí. Manuál je v podobném autě stejně lepší volbou.

První kusy dostanou zákazníci ve druhé polovině příštího roku a pro fandy vyššího výkonu a ještě stylovějšího vzhledu máme tajný tip na závěr – Abarth připravuje ostrou verzi 124 Spider s motorem z Alfy 4C, jehož výkon ale bude v tomto případě ponížen na asi 200 koní.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu