Policie převzala další civilní Octavie

Zástupce Policie přebírá při přebírání nových civilních Octavií

Zástupce Policie přebírá při přebírání nových civilních Octavií | foto: Škoda Auto

Zástupci dopravní policie České republiky, dnes oficiálně převzali 35 automobilů Škoda Octavia v civilním provedení. Ty budou využívány ke skrytému dohledu na českých silnicích a dálnicích.

V prosinci loňského roku převzala Policie 53 Octavií. Dnes se rodina automobilů určených ke skrytému dohledu na silnicích rozrostla o dalších 35 Octavií.

Jedná se o modely poháněny motorem 1,8 TSI o výkonu 132 kW s kombinovaným pohonem všech kol a dvouspojkovými automatickými převodovkami DSG. Vozy jsou samozřejmě vybaveny nejmodernější měřící technikou pro dynamickému i stacionárnímu měření rychlosti, moderním, nezávislým kamerovým systémem zaznamenávající obraz ve vysokém rozlišení, zaznamenávající protiprávní jednání účastníků silničního provozu.

Moderní systémy dokáží za jízdy rozpoznávat registrační značky automobilů, které porovnává s aktuálním seznamem odcizených a hledaných vozidel. Automobily jsou také vybaveny speciálně inovovaným systémem světelné signalizace, která se má stát mnohem výraznějším a lépe viditelným pro účastníky silničního provozu. Mezi tyto inovované systémy patří i možnost předávat ostatním účastníkům provozu textové zprávy všeho druhu.

Nákup vozidel byl financován z Fondu zábrany škod, jako obměna za dosluhující techniku.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu