McLaren nemá situaci ve svých rukou

Jost Capito, kdy opustí Volkswagen Motorsport?

Jost Capito, kdy opustí Volkswagen Motorsport? | foto: Volkswagen Motorsport

Nový CEO McLarenu, Jost Capito, z Volkswagen World Rally týmu zřejmě neodejde do doby, dokud nebude rozhodnuto o letošním titulu ve WRC.

V lednu bylo oznámeno, že Jost Capito se stane novým CEO týmu McLaren s tím, že se k týmu nepřipojí do doby, než bude nalezen jeho vhodný nástupce pro funkci šéfa týmu Volkswagen Motorsport. Capito řekl, že si před svým odchodem chce být jistý tím, že VW bude mít dobrou šanci na čtvrtý titul ve WRC v řadě. Tehdy bylo naznačeno, že tímto okamžikem by mohla být srpnová Rally Deutschland. 

"Nic se na tom nezměnilo, půjdu, až budu mít nástupce a až bude šampionát v dobrém stavu. Šampionát teď je v dobrém stavu, ale možná na Rally Deutschland bude v pozici, kdy bude nepravděpodobné, že bychom prohráli. A do této doby bychom měli mít nástupce na místě. Už se tomu blížíme, je to blíž než užší výběr, ale nemohu vám říci, jestli je to někdo ze sportu nebo z Volkswagenu," naznačuje Jost Capito, že o jeho nástupci je interně už více méně rozhodnuto.

img-responsive

Jost Capito se Sébastienem Ogierem | foto: Volkswagen Motorsport

Ačkoliv Thierry Neuville z Hyundai Motorsport vyhrál minulý víkend soutěž na italské Sardinii, tak Volkswagen navýšil náskok v průběžném hodnocení na svého korejského rivala na 70 bodů díky tomu, že jezdci Volkswagenu, Sébastien Ogier a Jari-Matti Latvala, získali zbylá místa na podiu. Mezi jezdci vede Ogier o 64 bodů. 

Capito řekl, že změna pravidel a zvýšená konkurence ve WRC příští rok zvýšilo snahu VW najít vhodného nástupce. "Máme schválený program, upravenou strukturu, všecko nachystané. Cestou mého následovníka bude pokračovat ve stejné cestě a neustále vyhrávat. Ale příští rok to bude jiná situace: Přijde Toyota, Citroën se po roce vrací zpět. Je to kompletně odlišné. Citroën se vrací poté, co rok vyvíjel, byl by to zázrak, kdyby nebyli lepší, než byli předtím. Konkurence příští rok bude tužší a musíte srovnávat jablka s jablky."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu